Joensuun Katajan vahva meno europeleissä jatkui keskiviikkona, joensuulaisten matkustaessa portugalilaisen FC Porton vieraaksi. Vaihtelevien vaiheiden jälkeen Kataja osoitti kypsyytensä kamppailun ratkaisuhetkillä, kairaten 90-86 (52-40) –vierasvoiton. Voitolla Kataja varmisti jatkopaikan alkulohkosta.

Väkevän toisen jakson ansiosta 12 pisteen johdossa puoliajalle lähtenyt Kataja turvautui hyökkäyspelaamiseensa pitääkseen FC Porton edelleen takamatkalla päätösneljännekselle lähdettäessä. Lukemin 27-27 tasatun kolmannen jakson jälkeen Kataja näytti jo karkaavan horisonttiin, Wesley Saundersin korin johdattaessa Katajan päätösjakson jälkimmäiselle puoliskolle 85-71 –johdossa.

FC Porton aloitti kuitenkin loppukirin virittelyn viimeisen viiden minuutin aikana. Jenkkilaituri Marcus Gilbertin johdolla isännät nakuttelivat 13-2 –runin päätösjakson loppupuoliskolla, mutta Ilari Seppälän vapaaheitot ja Katajan juuri oikealla hetkillä terävöitynyt puolustus pitivät FC Porton loppuun asti vähintään kolmen pisteen johdossa.

Katajan voiton takuumiehiin lukeutuivat 14 pistettä ja 5 koriin johtanutta syöttöä toimittanut Seppälä, sekä yhden parhaista peleistään Katajan paidassa pelannut Damier Pitts (16/8 syöttöä). Saunders urakoi parketilla 32 ja puoli minuuttia totutun monipuolisesti, heittäen 15 pistettä, hakien 6 levypalloa ja riistäen pelivälineen joukkueelleen kahdesti.

FC Porton riveistä harmaita hiuksia Katajalle aiheuttivat Gilbert (23/5/3 torjuntaa/2 riistoa), sekä tupla-tuplaa lähennellyt sisäpelaaja William Hanley (15/9/2 syöttöä).