Karhubasket (7 voittoa/5 tappiota) matkustaa perjantaina Helsinkiin, jossa se kohtaa Seagullsit (7/4). Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla kolme ja neljä. Neljäntenä oleva Karhubasket lähtee Kisahallin kamppailuun kahden tappion jälkeen, kun kotijoukkue Gullseilla on alla kolme perättäistä kotivoittoa.

Perjantaina vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka tekevät paljon pisteitä. Karhubasket on Korisliigan tuottelijain joukkue, tehden 91,2 pistettä ottelua kohden. Gulls on tuossa tilastossa kolmantena, 88,3 pisteen keskiarvolla. Gulls on sarjan tarkin vapaaheittojoukkue, mutta Karhubasketin etuina ovat aktiivinen hyökkäyslevypallopeli ja riistot.

– Vastassa pitkällä pelitauolla ollut Seagulls vieraissa, joten helppoa iltapuhdetta on turha odottaa, Karhun päävalmentaja Jussi Laakso pohtii seuran sivuilla.

– Hyökkäyspäässä pallon ja pelaajien liike on keskiössä Kisahallissa. Meidän pitää myös ottaa laadukkaita ratkaisuja, koska Seagulls rokottaa säälimättä oman transition-hyökkäämisensä kautta heikoista valinnoista.