Sarjakakkonen Kouvot (9/5) matkustaa lauantaina kolmantena olevan Kauhajoen Karhun (9/5) vieraaksi Pohjanmaalle. Tasapistein ja yhtenäisellä tilastorivillä majailevat serkukset kohtaavat toisensa Korisliigan kärkikamppailussa Kauhajoen liikuntahallilla.

Joukkueiden ensimmäisen keskinäisen ottelun vei nimiinsä Kouvot pistein 83-66. Ottelu pelattiin lokakuun puolivälin seutuvilla Kouvolan Jatke Areenalla. Karhun joukkue on osittain uudistunut sitten ensimmäisen kohtaamisen.

Vahvaa kautta pelaava Karhun Henri Kantonen odottaa mielenkiinnolla tulevaa ottelua.

– Kausi on ollut meidän kannalta ylä- ja alamäkiä täynnä, mutta pääasiassa olemme ottaneet viimeisen 10 matsin aikana askeleita parempaan suuntaan. Vaihtuvuutta on ollut suhteellisen paljon kokoonpanossa loukkaantumisten ja pelaajavaihdosten myötä, mutta alamme olla jo niiden tuomien vaikeuksien paremmalla puolella. Omalla kohdalla kausi on lähtenyt nousujohteisesti liikkeelle alkukauden loukkaantumisen jälkeen. Pelaaminen on mennyt eteenpäin päivittäin ja kehitystä on tapahtunut myös syksyn aikana huomattavasti. Tulin tänne hyvistä lähtökohdista Kouvolasta sekä onnistuneen kesän jäljiltä ja kun vielä lisätään siihen meidän laadukas harjoittelu, niin täällä asiat ovat edenneet toivotusti, Kantonen kertoo Kouvojen sivuilla.

– Lauantain ottelusta on odotettavissa hyvätasoinen ja intensiivinen peli, jossa pelaa kaksi sarjan parhaimmistoon kuuluvaa jengiä. Meille hyvänä haasteena tulee Kouvojen todella hyvällä tasolla olevan pelikonseptin puolustaminen sekä heidän kokoonsa vastaaminen, jossa emme viime kerralla Kouvolassa onnistuneet. Olemme hyvässä kunnossa oleva joukkue mahtavan kotiyleisön edessä, joten uskon, että Kouvoillekin tulee kova iltapuhde, Kantonen jatkaa tulevasta kärkikamppailusta.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen ennakoi korkeatasoista peliä.

– Karhu Basket on pelannut hienoa korista viimeaikoina. Vanttajan paluu rosteriin tekee heistä kookkaan ja Manganon palkkaaminen osoittaa hienoa venymiskykyä taustajoukoilta. Kantonen on ollut alkukauden onnistuja ja on hyvä esimerkki kuinka hyvän maajoukkuekesän jälkeen pelaaja ottaa isoja harppauksia henkisesti urallaan. Odotan intensiivistä ja fyysistä ottelua, joka ratkeaa korien alla. Karhun koutsi Laakso ja Unitedin koutsi Neva tuovat hyvällä työllään laajuutta Korisliigan valmennusmarkkinoille, Lehtonen kehuu vastustajaa.