Naisten Korisliigassa testataan kolmen erotuomarin järjestelmää

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Joulu- ja tammikuussa pelattavissa testijakson otteluissa pyritään selvittämään kolmannen erotuomarin lisäämisen vaikutuksia pelaamiseen ja pelin laatuun.

Naisten Korisliigassa testataan joulu- ja tammikuussa kolmen erotuomarin järjestelmää. Ennalta sovittu testijakso kattaa kaikki 7.-17.12. sekä 18.-27.1.2018 pelattavat ottelut.

– Pyrimme jatkuvasti kehittämään tuotteen laatua niin kuluttajille kuin urheilijoille. Kolmannen erotuomarin lisääminen on yksi keino, ja nyt voimme selvittää, millaisia vaikutuksia muutoksella on peliin. Ajatus siitä, että myös naisten liigaa pelattaisiin kolmella tuomarilla tulevaisuudessa, on houkutteleva, toteaa Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton sivuilla.

Kyseisillä ajanjaksoilla otteluita pelataan kaikilla korisliigapaikkakunnilla ja tuomareiden riittävyys kolmen erotuomarin järjestelmään on taattu.

Testijaksojen taustalla on seuroilta lähtenyt toive erotuomareiden lisäämisestä. Tavoitteena on selvittää, millaisia vaikutuksia kolmannen erotuomarin lisäämisellä on pelaamiseen, peliin sekä tuotteen laatuun.

Tammikuun testijakson jälkeen liigajoukkueiden valmentajille sekä seurajohtajille toimitetaan kysely, jonka tulosten perusteella tehdään esitys ensi kauden erotuomarien lukumäärästä.

– Tarkoituksena on myös selvittää kolmen erotuomarin käyttämisen todellinen kustannusvaikutus. Ajanjaksoilla pelataan yhteensä 23 ottelua, ja se on riittävän suuri otanta sen selvittämiseen, Westerholm kertoo.

– Täysin uutta kolmen erotuomarin käyttäminen naisten Korisliigassa ei kuitenkaan ole, sillä finaalivaiheen otteluissa tämä on ollut käytäntönä jo useamman vuoden.

Kolme erotuomaria nähdään ensimmäisen kerran naisten Korisliigan runkosarjassa torstaina 7.12., kun HBA kohtaa kotihallissaan Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa Kouvottaret.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!