Vilppaan viimeinen taisto ennen joulutaukoa nähdään lauantaina kello 17:00, jolloin vaikeita aikoja taivaltava Lapuan Kobrat tulee testaamaan Salohallin tappiottoman taian. Vilppaalla on nyt koossa kahdeksan peräkkäistä kotivoittoa eikä salolaisyleisön ole tarvinnut poistua hallilta kertaakaan tappion maku suussaan. Kova suoritus.

Kobrat on pelannut tähän mennessä 15 liigapeliä ja meno on ollut varsin vaatimatonta. Kobralauma on tasapisteissä Korihaiden kanssa sarjan hännillä ja koossa on kolme voittoa. Vieraissa saldo on yksi voitto seitsemästä pelistä.

Kobrien vaikeuksiin ei voi olla vaikuttamatta ongelmat penkin päässä. Päävalmentaja Lars Ekström oli syksyllä muutaman pelin sivussa operaation vuoksi ja palasi takaisin penkille Vilpasta vastaan marraskuun alussa. Sairasloma jatkuu nyt uudestaan ja päävastuun valmennuksesta hoitaa myös pelaajana vaikuttava Ville Turja. Ei siis mikään ihanteellinen tilanne muutenkin kapeahkolla rosterilla toimivalle Kobrabasketille.

Vilppaan kokoonpano on vielä arvoitus. Mikko Koivisto ei pelaa vielä lauantaina, mutta Teemu Rannikon kanssa ollaan toiveikkaita. Rannikon kohdalla ei ole kyse loukkaantumisesta vaan ihan tavallisesta vatsataudista. Päävalmentaja Joonas Iisalo pääsi jo keskiviikkona treenaamaan pelaamista ilman ”Taikuria” John Jordanin hoidellessa pointin paikkaa. Peli on kieltämättä eri näköistä, mutta joukkuetehoja löytyi kuitenkin 107 pisteen edestä ja sarjanelonen Pyrintö jäi täysin telineisiin Jordanin sirkuksessa. Mukavaa katseltavaa oli myös Juho Nenosen tarkkuus kaarella ja Matias Ojalan paluu omalle tasolleen pitkän sairasloman jäljltä.

– Viimeinen peli meille ennen joulutaukoa. Historia on opettanut, että nämä pelit ovat vaarallisia jos mieli vaeltelee jo lomilla. Keskittyminen, oikea intensiteetti ja toteutuksen taso ovat keskiössä lauantaina, pohtii Iisalo seuran sivuilla.