Kolme kautta Salohallia hurmannut Juho Nenonen (30) allekirjoitti jatkosopimuksen Korisliigan kärkijoukkueen kanssa ja tarkkakätinen kolmospyssy nähdään Salossa myös kaudella 2018-2019.

Vilppaan pelaajatilanne ensi kaudelle näyttää mukavalta, sillä jatkosopimukset löytyvät myös päävalmentaja Joonas Iisalolta sekä pelaajista Miikka Luosmaalta, Aatu Kivimäeltä ja Riku Laineelta.

485 liigaottelua pelannut Nenonen on Tapiolan Hongan kasvatti, joka aloitti liigauransa Espoossa voittaen kaksi SM-kultaa ja yhden pronssin Hongassa kolmen vuoden aikana. Kauppatieteiden opiskelut veivät miehen Joensuuhun ja kuusi kautta Katajan paidassa kasvattivat mitalisaalista kolmella hopealla ja yhdellä pronssilla. Yhden Lapuan Korikobrien kauden jälkeen Nenosen muuttokuorma saapui Saloon ja sillä tiellä ollaan edelleen. Mitalikaappi sai uuden jäsenen viime keväänä, kun Vilpas voitti hopeaa Joensuun Katajan juhliessa mestaruutta.

– Päätös tehdä jo neljännen kerran sopimus Vilppaan kanssa oli todella helppo omasta näkökulmasta. Se, että on saanut olla osa tätä aika ainutlaatuista Vilppaan koripallon kasvutarinaa, on jotain ainutlaatuista. Haluan nähdä mihin se tarina johtaa. Uskomattoman paljon hyviä asioita on tapahtunut kahdessa ja puolessa vuodessa ja uskon, että tämä on vasta alkua, Nenonen toteaa Vilppaan sivuilla.

Tilastollisesti miehen paras liigakausi on osunut ensimmäiselle Vilpas-vuodelle (11.4/5.4), mutta susijengiinkin noussut laituri on parhaillaan hyvässä vauhdissa pistää tilastojaan uusiksi. ”Neponen” on pelannut syyskaudella 17 liigamatsia keskiarvoilla 10.2/4.0 ja ainoastaan yhdessä ottelussa hän on aloittanut penkiltä. Minuuttimäärä on noussut huomattavasti viime kaudesta, kolmossihti on kunnioitettava 40.0% ja vaparit ovat nousseet 83.3 prosenttiin.

– Omalta osalta kausi on mennyt hyvin, mutta vielä on parantamisen varaa. Jalat alkaa vähitellen tuntua omilta leikkauksen jäljiltä ja porukka alkaa hitsaantua yhtenäiseksi. Kyllä tästä vielä soiva peli saadaan, toteaa Vilppaan varakapteeni.