Korisliigapelaajien ja taustavoimien lyhyt joululoma on nyt takana ja paluu arkeen tapahtuu torstaina neljän ottelun voimin. Salossa sarjajohtaja Vilpas kohtaa Uudenkaupungin Korihait ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Ihmeellistä kyllä, Vilpas ja Korihait eivät ole kohdanneet kertaakaan kauden aikana, vaikka otteluita on takana jo 18. Nyt vahinko otetaan takaisin tuplana, sillä joukkueet pelaavat ns. back- to-back -ottelut kahden päivän sisällä. Torstaina kamppaillaan pisteistä Salohallissa, lauantaina Uudenkaupunki400 Areenalla.

Vilpas (14/4) on edelleen ainoa tappioton (9-0) kotijoukkue liigassa ja se on voittanut viimeisistä kymmenestä ottelustaan yhdeksän. Sarjajohto toisena olevaan kaksikkoon Karhu-Kouvot on neljä pistettä.

Korihait (3/14) on ollut enemmän tai vähemmän sekaisin koko kauden ja se kahlaa yhdentoista ottelun tappioputkessa. Haiparven viimeinen voitto on lokakuulta, kun KTP kaatui Pohitullissa 97-90. Tuosta pelistä ovat joukkueesta poistuneet takamiehet Marius van Andringa ja Chaz Williams sekä iso laituri Deng Deng. Muutosta on tapahtunut myös penkin päässä. Tappioputkessa päävalmentaja Jarno Nikula jätti paikkansa ja vetovastuun otti väliaikaisesti kakkosvalmentaja Petri Helminen. Saloon Korihait saapuu ensimmäistä kertaa uuden päävalmentajansa Damion Dantzlerin johdolla. Dantzler on tuttu mies Korisliigasta, sillä hän on edustanut pelaajana liigassa Pyrintöä, Karkkilaa ja Vilpasta. Valmennuspuolella Dantzler on toiminut Loimaalla, Kaarinassa ja viime kaudella Lapuan Kobrien päävalmentajana.

Myös pelaajapuolella on ollut vilinää. Marraskuun puolivälissä Korihait hankki Williamsin ja Dengin tilalle uudet miehet. Kenney Funderburk (9.7/2.3) ja Quinton Chievous (12.3/6.0) ovat pelanneet Kukkopaidassa nyt kuusi ottelua. Vilppaasta tuttu Juan Pattillo on pelannut kaikki 17 ottelua joukkueen parhailla tehoilla 21.1/7.3 ja kolme ottelua huilannut Sean O´Brien on kakkonen 13.1 pisteen ja 7.2 levypallon keskiarvoilla. Viimeisimpänä liikkeenä Korihait hankki takakentälle Suomessa hyvin tunnetun Matthew Gibsonin. Nähtäväksi jää millä jenkkinelikolla Korihait torstaina Saloon saapuu.

Vilpas palasi takaisin treeniparketille tapaninpäivänä ja mukana oli myös pikaisesti kotimaassaan käväissyt John Jordan. Trio Jones-Carberry-Hawkins vietti joulua sateisessa Salossa, joten aikaerot eivät onneksi paina. Päävalmentaja Joonas Iisalo lupaili jo varovaisesti, että ehkä torstaina nähdään täysilukuinen Vilpas ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Epävarmuustekijä on edelleen Mikko Koiviston kohdalla.

– Joululoma on lusittu ja on aika palata sorvin ääreen. Näillä näkymin saamme ensimmäistä kertaa harjoitusvahvuuteen kaikki 12 pelaajaamme. Tästä pelistä alkaa myös tiukka ottelutahti, joten haluamme päästä takaisin pelirytmiin nopeasti, muistuttaa Iisalo Vilppaan sivuilla.

Iisalo ei lähde aliarvioimaan muutoksen kourissa olevaa vastustajaa.

– Korihaissa on tapahtunut iso muutos, kun valmentaja vaihtui. Heillä on suuri yllätysmomentti käytössään, tietää Iisalo.

– Meidän tulee olla nopeita reagoimaan taktisiin asioihin sekä ottaa pelaajien henkilökohtaisia vahvuuksia pois, näkee Iisalo.