Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Tomas Murphyn Northeastern, Fiifi Aidoon Grand Canyon ja Oskar Michelsenin Davidson venyttivät voittoputkiaan entisestään. Viikonlopun pistehai suomalaisista oli Edon Maxhuni 11 pisteellä.

Edon Maxhuni jatkoi oivia otteitaan Long Beach Staten paidassa, kun LBSU selätti Cal State Fullertonin vahvan ensimmäisen puoliaikansa turvin 73-81 (29-46). Maxhuni asteli parketille aloitusviisikossa säkittäen 11 pistettä, kahmien kolme levypalloa ja riistäen kerran.

Tomas Murphy ja Northeastern voitti kolmannen kerran peräkkäin, kun ”Huskiesin” kynsiin jäi Delaware numeroin 64-76 (31-28). Murphy toi vaihtopenkiltä energiaa yhdeksän pisteen, kuuden levypallon ja yhden syötön muodossa pelaamassaan 16 minuutissa.

Fiifi Aidoon Grand Canyon nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun ”Lopes” päihitti selkein numeroin vieraskentällä UMKC:n 86-69 (47-32). Aidoo sai peliaikaa 20 minuuttia, joiden aikana hän viimeisteli puhtaalla heittopelillä seitsemän pistettä ja kolme levypalloa.

Oskar Michelsen ja Davidson venyttivät voittoputkensa viiteen, kun ”Wildcats” veti pidemmän korren St. Bonaventurea vastaan 73-83 (37-41). Michelsen sai aloitusviisikossa peliaikaa 15 minuuttia, joiden aikana hän tehtaili kolme pistettä, neljä levypalloa, yhden torjunnan ja kaksi riistoa.

Remu Raitasen San Francisco palasi takaisin voittokantaan voittamalla Pepperdinen 73-80 (30-37). Raitanen sai peliaikaa 20 minuuttia pussittaen kuusi pistettä, repien kuusi levypalloa, jakaen yhden syötön ja torjuen kertaalleen.

Lasse Gummeruksen Marist joutui loppukiristään huolimatta tyytymään 57-60 (23-29) -tappioon Rider Universityä vastaan. Gummerus oli tuttuun tapaan aloitusviisikossa kirjauttaen kolme pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön 15 peliminuutissa.

Lassi Nikkarinen ja Montana State hävisivät Montanan yliopistolle 67-52 (33-33). Nikkarinen haki yhden levypallon kahdeksassa peliminuutissa.