Ruudun NBA-kattaus on lauantaiyönä jälleen taattua laatua. Puoliltaöin tarjonta alkaa Detroit Pistonsin ja Oklahoma City Thunderin välisellä koitoksella ja huipentuu kello 03:30 potentiaaliseen finaaliennakkoon Golden State Warriorsin ja Boston Celticsin kesken.

Detroit Pistons – Oklahoma City Thunder

Viimeisen kymmenen ottelun tilastoa katsellessa on helppo povata Detroit Pistonsille (22-24) vaikeuksia viidentenä lännessä olevaa Oklahoma City Thunderia (28-20) vastaan. Detroit on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan kaksi ja hävinnyt nyt kuusi kamppailua peräkkäin. Viimeisimpänä Utah Jazz oli parempi jatkoajan jälkeen 98-95.

Oklahoman tilanne on lähes täydellisesti päinvastainen. Kymmenestä viimeisestä ottelusta kasassa on seitsemän voittoa ja käynnissä on kuuden pelin voittoputki. Ennakkoasetelmien perusteella City Thunder on siis selkeä ennakkosuosikki.

Russell Westbrook on hyytävässä vedossa illasta toiseen. Kymmenen vuotta Oklahomassa tahkonnut Westbrook pelaa 25,4 pisteen ottelukeskiarvolla kesällä saapuneiden Paul Georgen (20,9) ja Carmelo Anthonyn (17,6) säestäessä.

Pistonsin tehokkain on Tobias Harris 18 pisteellä per peli. Avery Bradleylta (15,3) ja Andre Drummondilta (14,7) vaaditaan yöllä vahvaa tulitukea jos Pistons aikoo päättää tappioputken.

Golden State Warriors – Boston Celtics

Jännittävien vaiheiden jälkeen Minnesota Timberwolvesin kaaduttua 126-113 Warriors yrittää venyttää voittoputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi. Haaste on kuitenkin lähes kovin mahdollinen, sillä vastassa on itäisen konferenssin kärjessä oleva Boston Celtics. Kohtaaminen on joukkueiden välillä tällä kaudella toinen ja runkosarjan viimeinen.

Molemmat joukkueet ovat konferenssiensa kärjessä, joten kyseessä on sarjan absoluuttinen huippukamppailu. Warriors (39-10) on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelusta kahdeksan. Celtics (35-15) on puolestaan voittanut vain yhden viimeisestä viidestä ottelusta. Se katkaisi tappioputken torstaina Los Angeles Clippersiä vastaan vierasvoitolla 113-102 Kyrie Irvingin tehtyä 20/8/7.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Warriors kärsi tappion 92-88 Celticsille, joka ratkaisi ottelun tuolloin vapaaheittoviivalla upottaessaan ottelussa 33 vaparia Golden Staten 12 vastaan.

Ehkä enemmän kuin mikään muu joukkue, Celtics on aiheuttanut Warriorsille vaikeuksia viimeisten vuosien aikana. Boston on voittanut neljästä viimeisestä keskinäisestä kolme ja se on suurin määrä kaikista itäisen konferenssin joukkueista voittoja Warriorsista kauden 2014-2015 alusta lähtien.

Päävalmentaja Brad Stevensin alaisuudessa Bostonista on muovautunut erinomaisesti puolustava joukkue. Heidän päästettyjen korien keskiarvo 98,3 on koko liigan toiseksi pienin. Huolimatta neljästä häviöstä viimeisessä viidessä ottelussa joukkueella on yhä 1,5 pelin etu itäisessä konferenssissa ja voittoprosentti 71,4 on sarjan kolmanneksi paras Warriorsin ja Rocketsin jälkeen. Tähtipelaaja Irving johtaa joukkueen pistetilastoa 24,5 pisteen ottelukeskiarvolla ja kuusi hänen joukkuetoveriaan tekevät vähintään yhdeksän pistettä ottelua kohden.

Edellinen keskinäinen päättyi Warriorsin kannalta katkerasti viimeisen minuutin tyhmiin rikkeisiin. Celtics haluaa saman toistuvan tulevana yönä.