Ruudun ensi yön TV-ottelussa on luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun Golden State Warriors isännöi Oklahoma City Thunderia.

Golden State on omalla paikallaan sarjan ykkösjoukkueena ja OKC on läntisessä konferenssissa tällä hetkellä viidentenä. Ykköspaikasta huolimatta aurinko ei aivan paista Oaklandissa yhtä kirkkaasti kuin ennen. Golden Statella on ollut kolmessa edellisottelussaan suuria vaikeuksia. Ensin se hävisi tylysti Utahin käsittelyssä peräti 30 pisteellä ja pystyi sen jälkeen vaivoin voittamaan Sacramenton. Viime ottelussa se sitä vastoin hävisi Denverin vieraana. Kaikki kolme edellisottelua pelattiin myös vieraissa ja seuraavaksi Golden State pääsee pelaamaan kotikentälleen.

OKC:n vire on ollut menossa alaspäin, sillä joukkueella on tilillään neljä peräkkäistä tappiota. Joukkueen odotettiin tosissaan pystyvän haastamaan Golden State tänä vuonna pudotuspeleissä, kun seura hankki ison tähtistatuksen omaavat Paul Georgin ja Carmelo Anthonyn Russell Westbrookin aisapariksi. Aivan vielä joukkueen yhteispeli ei ole hioutunut yhteen, mutta OKC saattaa kuitenkin olla pudotuspeleissä tietynlainen musta hevonen, joka tulee pistämään Golden Staten tai Houstonin tiukoille.

Ottelusta on odotettavissa melkoista ilotulitusta, sillä molemmilla joukkueilla on riveissään niin paljon tulivoimaa, että sukka käy kuumana. Stephen Curry (27,5,), Kevin Durant (25,9) ja Klay Thompson (20,3) ovat kolmistaan tehneet keskimäärin yli 70 pistettä ottelua kohden. Kolmikon takana sitten Draymond Green (11,3/7,8/7,3s) pitää huolen siitä, että trio pääsee huseeraamaan rauhassa hänen keskittyessä likaiseen työhön. OKC:n tähtikolmikko ei juuri kalpene vertailussa Westbrook (25,4), George (21,7) ja Anthony (17,3) pystyvät pistämään hanttiin Golden Staten tähdille. Westbrook on pisteidensä lisäksi jälkeen lähellä tripla-tuplan keskiarvoa, sillä levypalloja hän on kahminut 9,4 ja syöttöä on tullut tilille keskimäärin 10,3.

Molemmilla joukkueilla on kaliiberia, mutta samanaikaisesti molemmilla on myös pienoisia ongelmia. Se tekeekin ottelun ennakkoasetelmista äärimmäisen mielenkiintoiset.

Ottelu alkaa Ruudussa Suomen aikaa kello 5.30.