Ruudun ensi yön TV-ottelussa kohtaavat kaksi hieman alavireistä joukkuetta, kun Brooklyn Nets isännöi New Orleans Pelicansia.

Molemmilla joukkueilla on runsaasti nälkää otteluun lähdettäessä ja se varmasti tulee näkymään kentällä. Brooklyn on tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa ja yhdeksästä edellisottelusta on vain yksi voitto. Kovin paljon kirkkaampi ei ole New Orleansin saldo, kun alla on kolme peräkkäistä tappiota ja kuudesta viime pelistä tilillä on vain yksi voitto.

Molempien huolena ovat olleet loukkaantumiset. Brooklynin Rondae Hollis-Jefferson on missannut kahdeksan edellisottelua eikä tähtitakamies D’Angelo Russell ole vielä täydessä pelikunnossa polvivamman jäljiltä. New Orleansilta sen sijaan DeMarcus Cousinsin loukkaantuminen on jättänyt ison loven joukkueen peliin ja Pelicans hakee vielä hieman itseään Cousinsin poissa ollessa.

Joukkueiden edelliskohtaamisessa joulukuun lopussa, New Orleans otti selvän voiton ja tähtenä hääri Rajon Rondo, joka jakoi peräti 25 syöttöä. New Orleans pelasi viime yönä Philadelphiassa, joten se saattaa painaa joukkueen jaloissa. Toisaalta 82-100-tappio Philadelphialle saattaa toimia myös hyvänä herättäjänä joukkueelle. Brooklyn on hävinnyt kolme edellisotteluaan, mutta pääsee tähän otteluun hyvin levänneenä ja valmistautuneena.

Kumman kurssi kääntyy? Se selviää ensi yönä kello 1.00 Suomen aikaa.