Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain kiinni pitävä KTP otti tiistai-iltana tärkeän kotivoiton, kun joukkue isännöi sarjakakkosta Helsinki Seagullsia. Takakentän jenkkikaksikkonsa, Deon Edwinin ja Mandell Thomasin siivittämänä KTP veivasi Seagullsin lopulta nurin lukemin 106-95 (56-42).

KTP valoi kotivoitolleen pohjaa jo kamppailun avauspuolikkaalla, isäntien ollessa silmämääräisesti jatkuvasti askeleen vierasjoukkuetta edellä. Steveco Areenan totutun äänekästä ja asiantuntevaa kotiyleisöä toisella jaksolla urakalla huudattanut KTP venytti toisen kymmenminuuttisen aikana kotijohdon parhaimmillaan jo 19 pisteeseen.

Toisella puoliajalla edelleen KTP:n komennossa kulkenut ottelu näytti vielä muovautuvan trilleriksi, Seagullsin liidellessä kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria neljän pisteen iskuetäisyydelle 12-0 -pisteputken myötä. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kasaamaan rivinsä, nakutti vastaukseksi 10-0 -pisteputken kahdessa minuutissa ja sinetöi sarjapisteiden jäämisen Kotkaan.

Kotijoukkueen voiton avainhahmoina toimi isäntien vahva takakenttä. Deon Edwin toimi isäntien hyökkäyksen keihään kärkenä, Seagullsin pysyessä hädin tuskin miehen kyydissä mukana tämän lapioitua 38 pistettä, 9 levypalloa ja 3 koriin johtanutta syöttöä. Edwinin rikoskumppani Mandell Thomas heitti puolestaan 29 pistettä ja jakeli 4 koriin johtanutta syöttöä, kirjauttaen myös 4 riistoa tililleen.

– Pidimme vauhtia ja hyökkäsimme nopeasti. Lopussa oli tulla kömmähdys, mutta selkärankamme kesti, niputti KTP-luotsi Ray Ailus illan tapahtumat Korisliigan sivuilla.

Jenkkikaksikon takana vahvaa jälkeä kotijoukkueen riveistä tekivät 19 pistettä heittänyt kapteeni Michael Pounds, sekä tupla-tuplan kanssa flirttaillut sentteri Kenneth Simms (10/8).

Seagullsin selkärankana tuttuun tapaan toiminut Tuukka Kotti johti joukkojaan 20 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplalla, miehen lisättyä tilastorivilleen myös 2 koriin johtanutta syöttöä, 2 riistoa sekä 2 torjuntaa. Vahvaa taustatukea Kotille tarjoilivat samaan pistemäärään yltänyt Jermaine Marshall (20/5/3 syöttöä) ja 19 pistettä nakuttanut Remy Abell.