Euroliigassa nähtiin suomalaispelaajien yhteenotto, kun Sasu Salinin Malaga ja Petteri Koposen Barcelona kohtasivat toisensa. Molemmat Susijengin pelaajat ylsivät komeasti kaksinumeroisiin pistemääriin ja lopulta Salinin Malaga kairasi ottelusta voiton.

Malaga otti jännittävien vaiheiden jälkeen 95-91 (30-21)-voiton. Molemmat suomalaiset olivat isossa roolissa, kun Salin upotti kolme kolmosta ja kasasi yhteensä 11 pistettä, yhden levypallon, kaksi syöttöä ja riiston. Koposen sihti oli kohdillaan hänen ollessa Barcelonan toiseksi paras pistemies 13 pinnalla. Koponen sukitti pussiin kaikki kolme kolmen pisteen heittoyritystään, molemmat vapaaheittonsa sekä yhden kakkosen kahdesta yrityksestä. Tilastot karttuivat myös kolmesta levypallosta ja neljästä syötöstä.

Palacio de Deportes Jose Maria Martin Carpenan lehtereille oli saapunut myös runsas joukko suomalaiskannattajia, jotka pitivät sinivalkoisia värejä yllä katsomossa.

– Vähän tahmean alun jälkeen taistelimme itsemme mukaan emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Hieno peli suomalaisittain ja oli mahtava nähdä niin monta suomalaista myös katsomossa! Ja aina kiva tietenkin voittaa Suomi-derbyt, Salin totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Malaga on voittanut Barcelonan kaikissa kolmessa keskinäisessä kohtaamisessa tällä kaudella. Malagalla on Euroliigassa 10 voittoa ja 16 tappiota. Barcelonan saldo on yhdeksän voittoa ja 18 tappiota. Molempien joukkueiden mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat jo menneet.
Ottelutilastot

Alexander Madsen on alkuviikon aikana ehtinyt urakoida jo kahdesti USK Prahan paidassa. Adria Cupissa USK Praha jäi niukasti ulos finaalista, kun se hävisi toisessa osaottelussa slovakialaiselle Levicelle 74-79 (37-39). Praha oli voittanut ensimmäisen kohtaamisen 76-73 ja putosi näin yhteispistein 150-152. Ottelun kulminaatiopisteeksi tuli Levicen toisen puoliajan alkuun jyräämä 19-0-jakso eikä Prahan loppukiri riittänyt aivan loppuun saakka. Madsen tilastoi ottelussa 12 pistettä, seitsemän levypalloa, yhden syötön ja kaksi torjuntaa. Madsen merkkautti kahdeksassa Adria Cupin ottelussa keskimäärin 10,5 pistettä, 3,8 levypalloa, 2,1 syöttöä ja 1,3 torjuntaa, joka oikeutti koko kilpailun torjuntatilaston kolmoseksi.
Ottelutilastot

Tshekin liigan alemman loppusarjan ottelussa USK Praha voitti kotonaan Jindrichuv Hradecin selvästi 68-44 (23-24). Madsen operoi 10 pistettä, neljä levypalloa, kuusi syöttöä, yhden riiston sekä yhden torjunnan. USK Praha on alemmassa jatkosarjassa kolmantena 13 voitolla ja 15 tappiolla.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Jamar Wilsonin Nanterre joutui taipumaan sarjakärki Monacon vieraana 70-91 (39-43). Wilsonin tilastoihin kertyi 19 minuutissa kolme syöttöä, yksi levypalloa ja riisto. Nanterre on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi kohtasi viime kauden seuransa, kun Gravelines-Dunkerque isännöi Strasbourgia. Strasbourg nappasi ottelusta 76-71 (41-36)-voiton. Gravelines-Dunkerque on tasaisessa sarjassa tällä hetkellä 12., mutta kahdeksanteen sijaan on matkaa ainoastaan voiton verran.
Ottelutilastot

Roope Ahosen Ourensen voittoputki katkesi Espanjan LEB Orossa, kun Ourense taipui Melillan vieraana 80-91 (34-47). Ahonen heitti ottelussa viisi pistettä, otti kolme levypalloa ja antoi kolme syöttöä. Ourense on 18 joukkueen sarjassa nyt kymmenentenä.
Ottelutilastot

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest taipui Romanian liigan ottelussa Cluj’lle 68-84 (35-42). Steaua on sarjassa viidentenä 14 voitolla ja seitsemällä tappiolla.
Ottelutilastot