Tunteikkaan välieräsarjan jälkeen BC Nokia palaa kotiyleisönsä eteen vielä kertaalleen, kun Näädät mittelee pronssista Helsinki Seagullsia vastaan lauantaina 5. toukokuuta kello 17:00 Nokian Palloiluhallissa. BC Nokialla on ottelussa mahdollisuus ottaa seurahistoriansa toinen SM-mitali ja samalla kapteeni Henri Hirvikoski pelaa uransa viimeisen ottelun.

Eipä ollut Seagullsistakaan Salon Vilppaalle pysäyttää, kun salolaiset jylläsivät Korisliigan loppuotteluihin suoraan otteluvoitoin 4-0. Yhtä kaikki, Näädillä on vastassa äärimmäisen laadukas stadilaisnippu, jota tähdittävät Susijengistäkin tutut Tuukka Kotti ja Antti Kanervo.

– Kotti, Kanervo ja Timo Heinonen muodostavat sellaisen suomalaisrungon, että tuskin kukaan muu voi sanoa, että heillä olisi parempi. Siihen vielä mukaan vahvistukset, Antti ”Jumppa” Niskanen ja Alex Vaenerberg, jotka ovat luotettavia liigapelaajia. Heille varmasti pronssiottelu on ollut vähimmäistavoite, vaikka varmaan finaaleihin asti oli ajatus mennä tuolla porukalla, nokialaisten päävalmentaja Ville Tuominen kertoo BC Nokian sivuilla.

Kanervon ja Kotin lisäksi korintekotaakkaa Seagullsissa kannattaa Jermaine Marshall, joka on vääntänyt tällä kaudella erinomaisilla tarkkuuksilla keskimäärin 17,6 pistettä ottelua kohden. Näätien ei pidä unohtaa myöskään Remy Abellia, joka on keskinäisissä otteluissa pussittanut 22,3 pistettä per matsi.

– Marshall ja Kanervo ovat melkoisia korintekijöitä, joille Seagulls pelaa paljon actioneita. Kotti kannatteli Vilpasta vastaan joukkuetta myös hyökkäyspäässä tehden 38 pistettä yhteen otteluun.

– Seagulls pelaa pallottomista skriineistä palloa Kanervolla ja Marshallille, jolloin puolustaja joutuu liikkeeseen. Jos he eivät saa siitä suoraan heittoa ilmaan, niin palloskriini tulee perään – yleensä vielä Kotin kanssa.

– Puolustuksessa he painostavat palloa ja ovat aktiivisia. Kotti maalivahtina pitää huolen, että jos joku sattuu häviämään, niin helppoja koreja ei ole tarjolla.