Suomen 20-vuotiaat miehet aloittivat B-divisioonan EM-kisansa rytinällä, kun avauspelissä Sudenpennut kukisti Portugalin 83-59 (47-34).

Peliareenan katon vuotaessa ottelu keskeytyi miltei tunniksi avausneljänneksellä, mutta pienet vesipisarat vain iskivät lisäkipinöitä suomalaisten heittoranteisiin. Ensimmäisellä kymmenellä minuutilla Sudenpennut pääsi juoksemaan nopeita ja heitti kolmosia tarkasti jättäen portugalilaiset kannoilleen 26-8.

Portugali sai hieman pelin juonesta kiinni, mutta puoliajan jälkeen Sudenpennut juoksi jälleen taululle tylyt lukemat 25-9 ja päätösneljännes jäi kuriositeetiksi.

– Ensimmäisen ja kolmannen neljänneksen alut oli sellaisia kuin pitääkin. Ensimmäinen kymppi oli iloista hyökkäyspeliä, puolustus toimi ja pääsimme juoksemaan, päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Toisella kympillä ei mennytkään samat heitot sisään, niin vastustaja pääsi puolinopeista tekemään liian helposti pisteitä. Etäisyys pallolliseen puolustajaan oli huono ja Portugalin takamies pääsi vapaaheittoviivan kautta ajamaan kohti rengasta, mikä aiheutti meille ongelmia, Lehtonen lisäsi.

Parhaimmillaan Sudenpentujen hyökkäyspelaaminen oli kaunista katseltavaa. Stopeista Suomi ampaisi rivakasti toiseen päähän, pallo liikkui pelaajalta toiselle ja kolmen pisteen heitot osuivat pussin pohjalle.

– Kun me saamme stoppeja ja pääsemme juoksemaan, niin me olemme parhaimmillamme, Lehtonen kertoi.

Suomelta löytyi onnistujia viljalti, mutta erityisesti erottuivat Edon Maxhuni (19/4), Teemu Knihtinen (18/7/3 syöttöä), Elias Valtonen (17/6) ja Andre Gustavson (10/4/5 syöttöä). Portugali oli taas vahvasti Gonçalo Delgadon (20/5) varassa.

Suomi kohtaa lauantaina turnauksen toisessa ottelussaan Puolan kello 20:30.

Ottelutilastot