Suomen 18-vuotiaiden poikien valmistava maaottelu Kroatiaa vastaan päättyi molempien joukkueiden yhteisymmärryksellä harvinaislaatuiseen tasapeliin 60-60 (33-27) Kisakallion Susi Training Centerissä.

Lauantaina Kroatian kotiluolassaan Susi Training Centerissä pessyt Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelasi tiukan ottelun Kroatiaa vastaan.

– Hyvä valmistautumispeli. Edellisen pelin voitto oli jäänyt kalvamaan kroatialaisia. He olivat lukeneet läksynsä ja yrittivät vieläkin järjestelmällisemmin pelata palloa korin alle ja onnistuivat satuttamaan meitä sieltä, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Mikael Jantunen (22/5) oli ottelun loppupuolella elementissään, kun Suomi vetäisi eron tasoihin. Suomi sai vielä potentiaalisen voittoheiton ilmaan, mutta yritys meni ohitse.

Joukkueiden yhteisymmärryksellä pelaamista ei jatkettu enää jatkoajalla ja ottelu päättyi tasapeliin.

– Meillä oli ensimmäisen puoliajan jälkeen kaksi huonoa jaksoa. Sinällään ne olivat opettavaisia jaksoja, koska ne paljastivat, että miten me emme voi pelata. Opetus oli, että emme voi olla passiivisia ja katsella, että mitä kaveri tekee, vaan meidän täytyy olla se aloitteellinen joukkue, joka määrittelee tempon ja intensiteetin, Lohikoski kertoi.

Jantusen lisäksi Suomelta erottui Joonas Timonen (11/1), joka pelasi molemmat Kroatia-ottelut mainiosti, sekä vaihtopenkin kolmosässä Oscar Storgård (6/0), joka hoiti leiviskänsä upottamalla heti vaihdosta tullessaan kaksi peräkkäistä kolmosta.

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-kisat alkavat Latviassa ensi lauantaina 27.7.

Ottelutilastot