Petteri Koposesta tuli vapaa agentti, kun Barcelona päätti olla käyttämättä Susijengin supertähden optiota. Koponen päätyi lopulta usean vaihtoehdon jälkeen saksalaisjätti Bayern Münchenin haaviin.

Koposta vietiin kesällä kovaa vauhtia muun muassa kreikkalaisjoukkue Panathinaikosiin, mutta osoitteeksi tuli kuitenkin lopulta Saksan hallitseva mestari. Koponen kertoi maanantaisessa lehdistötilaisuudessaan tehneen valinnan neljän joukkueen välillä, mutta vaaka kallistui lopulta Bayern Müncheniin.

– Kyllä se oli se Bayernin halu saada juuri minut, mikä herätti kiinnostukseni. Se oli yksi avaintekijä, miten he osoittivat sen. Valmentaja ja seurajohto lupailivat isoa roolia, joka on kyllä hyvä juttu, Koponen kertoi päätöksensä taustoista Susijengi.comin mukaan.

Koponen kävi Münchenissä jo tutustumassa seuraan ja vakuuttui heti kuinka asiat hoidettiin.

– Lääkärintarkastuksessa oltiin yhdeksän tuntia sairaalassa ja katottiin kyllä kaikki paikat. Oli se ainakin organisoidumpaa kuin missään muualla. Ehkä se kuuluu saksalaisuuteen. Asiat on siellä hyvin hoidettu ja ikinä ei tarvitse miettiä, tuleeko fyrkat tai onko jotain ongelmia. Siinä mielessä se on tosi hyvä paikka, Koponen totesi.