18-vuotiaat pojat pelaavat tällä hetkellä veitsi kurkulla, kun potissa on joko säilyminen A-divisioonassa tai putoaminen B-divisioonaan. Ensimmäinen ”pudotuspeli” päättyi voittoon, kun Sudenpennut pieksi Bosnia-Hertsegovinan 79-55 (43-31).

– Tässä kohtaa turnausta fyysinen kunto, joukkuehenki ja pelaamisen laatu todella punnitaan. Kaikki joukkueet ovat enemmän tai vähemmän väsyneitä ja haavoittuneita. Mennään aika pitkälti tahdonvoimalla ja peruspelaamisen kivijaloilla. Tänään olimme niissä asioissa parempia, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomelta erityisesti erottui puolustus, jonka huippuhetket ajoittuivat kolmannelle neljännekselle Bosnia-Hertsegovinan jäädessä vain kuuteen pisteeseen. Suomi onnistui estämään vastustajan ajot ja Mustapha Amzil (9/6) teki oivan päivätyön Bosnia-Hertsegovinan tähtipelaaja Vojin Ilicin (6/5) paimentamisessa.

– Jo toiseen kertaan, Lohikoski mainitsi viitaten alkulohko-otteluun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Amzilin ohessa Suomen onnistujiin kuuluivat vastustajan paikkapuolustuksen heittotaidollaan murtanut Oscar Storgård (9/3), omalle tasolleen palannut Ville Tahvanainen (22/2/6 syöttöä) ja yleismiesjantunen Mikael Jantunen (15/5/4 syöttöä/3 riistoa/3 torjuntaa).

Suomi pelaa A-divisioonassa säilymisestä kello 14:00 Kreikkaa vastaan.

Ottelutilastot