BC Nokian kauden 2018/19 Korisliiga-joukkue esiintyi ensimmäisen kerran kotiyleisönsä edessä, kun harjoitusottelussa Näädät voitti Kataja Basketin 77-75 (41-28).

Tuloksellisesti Näädät repäisi kymmenen pisteen kaulan jo avausneljänneksellä, joka pysyi viimeiseen neljännekseen saakka. Kataja pääsi kirimään vielä kahden pisteen päähän, kun Näädät suti vapaaheittonsa, mutta lopulta hyökkäyslevypallojen kautta aika saatiin kulutettua loppuun.

– Ihan tyytyväinen voi olla siihen, että mitä tehtiin ja miten toteutettiin asioita, joita ollaan harjoiteltu. Totta kai tässä vaiheessa tulee vielä paljon tilanteita, että ollaan vähän kujalla. Tarkoitus oli, että ollaan isoja paintissa ja hallitsimmekin korin alustaa. Menetyksiä tuli aivan liikaa, mutta se on luonnollista, kun tässä vaiheessa mieluummin tehdään vähän liikaa kuin liian vähän, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen aloitti nokialaisten sivuilla.

Lehtereille oli saapunut Näädät-faneja sankoin joukoin, kun ottaa huomioon, että kyseessä oli vasta harjoitusottelu – miltei tavallisen Korisliigan runkosarjaottelun verran.

– Ensimmäiset 25 minuuttia peluutimme kuin Korisliiga-pelissä. Lopussa halusimme, että nuoret pelaajat klaaraa pelin keskenään ja joutuu tilanteeseen, että he ratkovat peliä eivätkä konkarit.