Viikonlopun aikana Barcelonassa kovatasoiseen turnaukseen osallistuva Suomen MU16 II-maajoukkue hävisi selkeästi Real Madridille 86-40 (43-21).

– Sanalla sanoen: ”oppitunti.” Vastassa oli yksi Euroopan kiinnostavimmista seuroista pelaajille, joten aikaisessa vaiheessa joukkueessa on kahden mantereen parhaimmistoa pelaajina, Suomen päävalmentaja Ville Neva aloitti Koripalloliiton sivuilla.

– Pystyimme parhaimmillaan viemään peliä lyhyitä pätkiä. Niillä on korkea arvonsa suunnannäyttäjinä. Kuitenkin perustason nosto on se isoin oppi siihen pitkäjänteiseen työhön niin pelissä sisällä olemisen, korintekijältä näyttämisen ja nopean pallonkäsittelyn kuin 1-1-puolustamisen ja jatkuvan uudelleensijoittumisen osalta.

– Yksi koripallon hienouksia tai raakuuksia on se, että tällainen suoritus meiltä eilen olisi tuonut todennäköisesti selkeän voiton. Tänään se ei vielä riittänyt kuin ajoittain samalla kentällä olemiseen. Näihin ”mitä jos” -tilanteisiin ei kannata jäädä vellomaan tai surkuttelemaan, vaan kannattaa keskittyä seuraavaan tilanteeseen ja paremmin tekemiseen

Suomi pelaa sunnuntaina turnauksen kuudennesta sijasta Maccabi Tel Avivia vastaan.

Ottelutilastot