Susijengi joutui tunnustamaan huippumaa Ranskan liian kovaksi palaksi, kun joukkueet kohtasivat MM-karsintojen jatkolohkon toisessa ottelussa. 83-67. Ottelun ratkaisu tapahtui jo ensimmäisellä puoliajalla, kun Ranska repäisi taukoon mennessä 50-24-johdon. Pahimmillaan ero oli Ranskan hyväksi jo 30 pistettä.

Suomen parhaana pistemiehenä häärinyt Alex Murphy harmitteli, että Ranska pääsi alussa karkaamaan.

– Kolmenkymmenen pisteen kaulan antaminen Ranskan tasoiselle joukkueelle etenkin heidän kotikentällään on liikaa peliin paluuta ajatellen, 14 pistettä heittänyt Murphy kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Parhaimmillaan Suomi pääsi 11 pisteen päähän, mutta sen lähemmäksi kiri ei tuonut Susijengiä.

– Teimme kaikkemme kaivaaksemme itsemme takaisin peliin ja olimme toisella puoliajalla paljon parempia, mutta kun takaa-ajettavaa on niin paljon, voi parikin onnistunutta koria kotijoukkueelta katkaista kirin, Murphy jatkoi.

Susijengin korkeimmat pisteet (14) yhdessä Murphyn kanssa heittänyt Petteri Koponen harmitteli joukkueensa vaisuutta ensimmäisellä puoliajalla.

– Ranska oli tehnyt kotiläksynsä. Ensimmäisellä puoliskolla he saivat meidät näyttämään todella huonointa. He olivat opiskelleet, miten puolustamme palloskriinit ja ajauduimme pisteeseen, jossa olimme koko ajan askeleen jäljessä, Koponen analysoi.

– Teimme tarvittavat muutokset tauolla, olimme paljon parempia puolustuksessa tauon jälkeen ja aloimme saada jopa pisteitä nopeista hyökkäyksistä, mutta Ranskan tasoista joukkuetta vastaan etumatka oli kasvanut liialliseksi.