Karhubasket, Korisliigan mestari keväältä 2018, pelaa historiallisen europelin torstaina, kun se kohtaa Mestarien liigan karsintapelissä Romanian viime kauden mestarin CSM Oradean. Peli alkaa karhuluolassa eli yhteiskoulun liikuntahallissa kello 18.30.

CSM Oradea on Romanian viime kauden mestari, kun se voitti finaaleissa Jukka Toijalan valmentaman Steauan otteluvoitoin 3-1.

Oredeasta tekee mielenkiintoisen vastustajan oranssipaitojen entinen takamies Giordan Watson, joka teki kesällä joukkueen kanssa sopimuksen. Watson pelasi kaudella 2012-2013 Kauhajoella takamiehenä. Sen jälkeen Watson on pelannut ammattilaisena Romaniassa, Turkissa ja Ranskassa. Viime kaudella hän pelasi Romaniassa UBT Cluj Napoka joukkueessa.

Oradea on tehnyt aivan viime metreillä ennen kaksiosaista BCL karsitaottelua pelaajavaihdon, kun joukkue hankki riveihinsä 31 vuotiaan Marcus Ginyardin. 196-senttinen North Carolinan kasvatti pelasi viime kaudella Makedonian liigassa 35 ottelua ja tilastoi rivin 15,9 pistettä, 5,1 levypalloa ja 2,2 syöttöä. Ennen Makedoniaa Ginyard pelasi TBL liigassa Czarnin joukkueessa ja on pelannut myös Ranskassa (Nantes), Saksassa (BBC Bayreuth), Kreikassa (Panionios), Ukrainassa (Mariupol), Puolassa ja NBA:n G-liigassa, joten erittäin kokeneesta pelaajasta on kysymys.

BCL:n karsintapelit pelataan perinteisellä eurocup-systeemillä eli kahden ottelun (koti- ja vierasottelun) pisteet lasketaan yhteen. Jos yhteistulos on toisen ottelun jälkeen tasan, pelataan tarvittava määrä jatkoaikoja, jotta voittaja on selvillä. Ensimmäisen karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan Romanian Oradeassa lauantaina 22. päivä syyskuuta kello 19.

Karhubasket-Oradea -otteluparin voittajalla ei ole hirveästi aikaa jäädä juhlimaan jatkopaikkaa, sillä toisen karsintakierroksen vierasottelu on ohjelmassa jo tiistaina 25. päivä syyskuuta. Toisen kierroksen avausottelu pelataan joka Liettuassa (Siauliai) tai Bulgariassa (Lukoil Levski), joten siirtyminen pelipaikalle tuottaa hieman lisää harmaita hiuksia Karhubasketin puuhamiehille.

Toisen karsintakierroksen jälkeen ohjelmassa on vielä kolmas karsintapeli, ennen kuin paikka Mestarien liigan runkosarjassa aukeaa. Kolmannella karsintakierroksella vastustajaa odottaa ranskalainen Nanterre 92. Jos Karhubasket selviää kolmannelle karsintakierrokselle, ottelupari alkaa karhuluolassa tiistaina 2. lokakuuta kello 18.30.