Kahden Tshekin liigassa USK Prahassa vietetyn kauden jälkeen Susijengin laituri Alexander Madsen, 23, otti uuden haasteen uralleen, kun hän siirtyi kolmen vuoden kehityssopimuksella Euroliigaa tällä kaudella pelaavan Gran Canarian riveihin.

Madsen kuului Prahassa joukkueensa tähtipelaajiin ja pääsi pelaamaan lähes niin paljon kuin sielu sieti. Gran Canarian kivikovassa ryhmässä peliaika tulee kuitenkin olemaan ainakin alkuun tiukassa.

– Tämä on uudenlainen haaste ja sellaista halusin. Aikaisemmin minulla on ollut aika lailla taatut minuutit, mutta taso ei välttämättä ole ollut niin korkea. Tämä on nyt siihen verrattuna totaalinen vastakohta. Minulla on monta jätkää edessä ja pitää tehdä duunia saadakseni peliaikaa, Madsen miettii Koripalloliiton tiedotteessa.

Madsen harjoittelee Gran Canarian ykkösjoukkueen kanssa ja pitää samalla pelituntumaa yllä seuran kakkosjoukkueessa, joka pelaa Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Madsen ei kuitenkaan näe pelaavansa kakkosmiehistössä pitkään.

– Kaikessa on aina omat riskinsä, mutta katsoin tässä olevan mahdollista saavuttaa niin paljon enemmän. Minulla on kova luotto omaan tekemiseeni eikä kakkosjoukkueeseen jääminen ole omassa mielessäni vaihtoehto.

Harjoituksissa Madsen pääsee kehittymään Euroopan eliittiin lukeutuvien pelaajien kanssa ja se on hänen mukaansa kantanut jo hedelmä.

– Kilpailu treeneissä on tosi kovaa ja siinäkin mielessä tilanne on täysin eri kuin aikaisemmin. Sen huomasi, kun liityin kesällä mukaan Susijengiin, niin olin heti valmiimpi ja pääsin paremmin mukaan rytmiin ja peleihin.

Monipuolisen ja atleettisen laiturin tavoitteena on lyödä itsensä läpi ykkösjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon mahdollisimman pian.

– Debyytit Euroliigassa ja ACB:ssä ovat tietenkin tavoitteena ja pysyä mahdollisimman paljon ykkösjoukkueen mukana ja mahdollisimman kaukana kakkosjoukkueesta.

Gran Canarian kausi Espanjan liigassa alkaa torstaina vierasottelulla Barcelonaa vastaan. Euroliigassa avausottelu on edessä 12.10. Fenerbahcen vieraana.