Kobrat valmiina haasteeseen – ”Paikkapuolustus palaa Korisliigaan”

Lapuan Kobrat avaa seurahistoriansa seitsemännen kauden Korisliigassa, kun Tampereen Pyrintö saapuu perjantaina urheilutalolle eli Kobrat-Areenalle. Kobrat on harjoitellut kauden alla kovaa ja joukkue onkin valmis kohtaamaan sarjan kärkipäähän uumoillun Pyrinnön.

Pyrintö antoi keskiviikkona kotisalissaan todellisen myrskyvaroituksen, kun sarjanousija Kaarinan Ura Basket kaatui tylyin luvuin 110–73. Pyrintö osui kolmen pisteen heittonsa yli 70 prosentin tarkkuudella, joten liikaa tilaa vierasjoukkueelle ei voi perjantai-iltana missään nimessä antaa.

Kobrien kokoonpano on muuttunut kesän aikana huomattavasti. Sen sijaan valmennus on sama kuin vuosi sitten kauden alkaessa: Lars Ekström ja Ville Turja.

Pelaajista käärmelaumassa jatkoivat omat kasvatit Panu Peltokangas, Jussi Turja, Niko Mantere, Ville Taipale, Samuel Kujala ja Ville Turja. Uutena omana kasvattina kokoonpanosta löytyy 24-vuotias Ari Pökkä.

Kobrien kolme kotimaista hankintaa ovat 200-senttinen Lauri Toivonen, nopeajalkainen Robert Juvonen sekä 189-senttinen Peetu Drockila. Espoo Unitedin riveistä siirtynyt Toivonen on monipuolinen sisäpelaaja, jolta on lupa odottaa oivallista debyyttikautta lakeuksilla. Jotain kertoo Toivosen Lapualla tekemästä vaikutuksesta, että 27-vuotias riihimäkeläinen valittiin heti ensimmäisellä Lapua-kaudellaan joukkueen kapteeniksi.

185-senttinen Juvonen on viime vuodet keskittynyt opiskeluihin ja pelannut samalla Jyväskylässä eri seuroissa, viimeisimpänä Jyväskylä Basketball Academyn riveissä. Nyt viittä vaille valmis liikunnanopettaja haluaa panostaa täysillä koripalloon ja Lapuan onneksi panostus tapahtuu painotuoreessa Kobrat-paidassa. Juvonen on vuosikausia hallinnut ykkösdivisioonien takakenttiä, nyt keravalaiskasvatilla on mahdollisuus näyttää kykynsä ammattilaisten keskellä.

Drockila on uusista hankinnoista ainoa, joka käy pelaamisen ohella myös siviilitöissä. Ja mikäs on käydessä, sillä Rekolan Urheilijoiden kasvatti on pian valmis lääkäri. 24-vuotias Drockila on räjähtävä pelimies, jolla on selvästi luonteva mahdollisuus nousta uudeksi Tuomas Viertolaksi – periksiantamattomaksi sytyttäjäksi. Drockila on viime vuodet pelannut enimmäkseen opiskelujen ohella Virossa, mutta häneltä löytyy myös kokemusta Suomen ykkösdivisioonista.

Kobrien jenkkikvartettiin kuuluvat takapelaaja Khalil Small, kokenut Larry Anderson, taiturimainen Mike Morsell ja 206-senttinen Zane Waterman. Nelikosta ainoastaan Andersonilla on aiempaa kokemusta ammattilaisparketeilta, joten Kobrilla on kasassa varsin nuori joukkue. Voimakasrakenteisen Smallin kehittymistä Korisliigassa on etenkin varmasti mielenkiintoista seurata läpi kauden.

Kobrat on asettanut tulostavoitteekseen pudotuspeleihin palaamisen. Palaset ovat nyt kasassa, seuraavaksi odotellaan, että ne loksahtelevat saumattomasti paikoilleen.

– Aina ilo pelata Pyrintöä vastaan. Varsinkin, kun he ovat juuri voittaneet hyvän joukkueen 37 pisteellä. Paikkapuolustus palaa Korisliigaan. Multiversumissa haemme sitä versiota, jossa voitamme täpärästi tiukkojen vaiheiden jälkeen. Hinku tosipeleihin on joukkueessa jo hillitön, päävalmentaja Ekström miettii seuran sivuilla.

Lähde: Kobrien kotisivut

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…