Katajalle elintärkeä voitto FIBA Europe Cupissa – ”Pysyimme keskittyneinä ja maltillisina läpi ottelun”

© Kuva: Ilari Isotalo
Ravien vauhtijuhla Mikkelissä: St Michel -ajo! Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Joensuun Kataja Basket otti jatkopaikan suhteen elintärkeän kotivoiton ukrainalaisen BC Dnipron kustannuksella 84–77 (33–30). Voitto oli Katajalle FIBA Europe Cupissa toinen kolmesta ottelusta.

– Alussa meillä oli vaikeuksia keksiä, miten Dniproa vastaan pitäisi pelata. He eivät ole missään nimessä helppo vastus. Onneksi pysyimme keskittyneinä ja etenkin maltillisina läpi ottelun. Sen turvin onnistuimme voittamaan, Katajan päävalmentaja Juha Sten mietti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Dnipro oli Katajalle hankala vastus. Ukrainalaisilla ei ole joukkueessaan heikkoja lenkkejä, vaan Dniprolla on kasassa tasainen nippu. Kataja puolusti erittäin aktiivisesti syöttölinjoja pois, mistä tuloksena olikin tukku arvokkaita riistoja ja helppoja pisteitä.

Toisella puolikkaalla Katajan heittopelin parannuttua kotivoitto oli turvattu.

– Liikutimme palloa hyvin ja etsimme parempia ja parempia heittopaikkoja. Olen erittäin onnellinen voitosta, Sten hehkui.

Katajan tärkein pelaaja oli loukkaantumisesta paluun tehnyt Matias Ojala, joka teki hyvillä prosenteilla 15 pistettä. Ojalan paluu oli todellinen piristysruiske. Myös Daniel Mullings pelasi energisesti ja vahvasti: 16 pistettä ja viisi riistoa.

– Aloitimme ottelun vähän hitaasti. Meillä oli vaikeuksia mies miestä vastaan tilanteissa. Ottelun aikana opimme, kuinka Dnipro kaadetaan joukkueena, Mullings iloitsi.

Katajan kansainväliset ottelut jatkuvat keskiviikkona, kun Joensuuhun saapuu perinteikäs Aris Thessaloniki.

Ottelutilasto

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Ravien vauhtijuhla Mikkelissä: St Michel -ajo! Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!