Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat helmikuun EM-karsintaikkunassa, kun Romania veti pidemmän korren 59-80 (31-47) Töölön Kisahallissa. Silloin Romania karkasi toisella neljänneksellä, eikä Susiladiesilta löytynyt enää paukkuja takaa-ajoon.

Nyt Susiladiesilla on allaan lupauksia herättävä kotiottelu EM-kisoihin selvinnyttä Sloveniaa vastaan.

– Romania ei ole niin organisoitu joukkue kuin Slovenia. Toki hekin hakevat korintekopaikkoja tietyille pelaajille. Ashley Walker ja Gabriela Marginea ovat ne, joille haetaan palloa lähelle koria, Räikkä avaa Koripalloliiton sivuilla.

– Heillä on myös sellainen erikoisuus, että tuolle laiturikaksikolle tekee ykkös- ja kakkospaikan pelaajat palloskriinejä. Sillä tavalla he aiheuttavat hämmennystä puolustavassa joukkueessa.

– Samalla tavalla kuin Sloveniaa vastaan, niin korostuu, että minkälaiset matchupit löydämme näihin kahteen. Viimeksi, kun pelasimme heitä vastaan, niin emme löytäneet. Nyt on paremmat mahdollisuudet, koska olemme menneet eteenpäin ja kokoonpano on myös erilainen.

Maajoukkueikkunan ensimmäisessä ottelussaan Romania hävisi Ranskalle 61-90 (31-42).

– Puolustuksellisesti Romania on pelannut paljon paikkaa, mutta Ranskaa vastaan sitä ei näkynyt. He puolustavat paljon korkealla riskillä ja hakevat riistoja. Jos pelaa viisaasti, niin voi syntyä paljon hyviä tilanteita toiseen suuntaan.

Romanian ja Suomen välinen EM-karsintaottelu käynnistyy Cluj-Napocassa keskiviikkona klo 20:00 Suomen aikaa.