Susiladies pisti Romanian tiukoille – maajoukkuelegenda päätti uransa

© Kuva: fiba.com
Ravien vauhtijuhla Mikkelissä: St Michel -ajo! Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

Päätösneljännekselle talsiessa kaikki näytti vielä lupaavalta. Romania oli parantanut peliään huomattavasti kolmannella neljänneksellä, mutta Susiladiesin urhoollinen kamppailuhenki höystettynä Sara Bejedin kovilla koreilla piti eron viidessä pisteessä 42-47.

Romania oli kuitenkin päättänyt tehdä kaikkensa puolustaakseen kotiparkettiaan. Kerta kerran jälkeen romanialaispuolustus pakotti Susiladiesin hyökkäyksen puuroksi. Menetykset ja ohiheitot kääntyivät nopeiksi toiseen päähän. Äkkiarvaamatta Suomen johto kuihtui Romanian parin pisteen johdoksi.

– Kolme jaksoa vietiin peliä ja johto olisi voinut olla isompikin. Vastustaja tiivisti aggressiivista puolustustaan ja pisti palloon painetta, mikä söi meidät pois pelisuunnitelmasta. Peli meni liikaa pomputteluksi, päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Bejedin suoraan kuljetuksesta heittämä step back -kolmonen, Awak Kuierin tripla ja Taru Tuukkasen loihtima vapaa lay-up sytyttivät toivonkipinät, mutta Romanian konkarit Elisabeth Pavel ja Ashley Walker etunenässä pitivät huolen, että tuli ei syttynyt.

Tuukkanen siirsi soihdun nuorisolle

Vasta 18-vuotias Bejedi oli jo toistamiseen Susiladiesin pistekuningatar 21 pisteellä, kahdella levypallolla ja viidellä syötöllä. Nuorisokaartista Bejedin aisapari Awak Kuier pussitti kahdeksan pistettä ja repi pitkine käsineen tusinallisen levypalloja.

Mittavan maajoukkueuransa päättänyt, yksi Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoista, Tuukkanen taas osoitti, että 20 vuoden maajoukkueuralta on kertynyt pussiin kikka tai pari. Tuukkanen väänsi seitsemän pistettä, napsi 13 levypalloa, riisti peräti kuudesti ja torjui kahdesti.

– Taru oli oma itsensä. Hän antoi kaikkensa, kuten aina jokaisessa treenissä ja pelissä. Pettymys on tietenkin suuri, että emme saaneet hänen ansiokkaan uransa viimeisessä maaottelussa voittoa, vaikka hyvältä näytti, Salminen aloitti.

– On ollut kunnia tehdä tätä hommaa Tarun kanssa, Salminen lisäsi.

Suomen muut pistenaiset olivat Linda-Lotta Lehtoranta (6/2), Veera Pirttinen (6/1) ja Annika Holopainen (6/2). Romanian pistenelikko oli Elisabeth Pavel (14/12) ja Ashley Walker (10/15/8 syöttöä), Gabriela Marginean (25/3) ja Ioana Ghizila (11/5).

Susiladiesin EM-karsinnat päättyivät E-lohkon viimeiseen sijaan kuudella tappiolla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Ravien vauhtijuhla Mikkelissä: St Michel -ajo! Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!