Tappio kaihersi Susijengin leirissä – “Turhauduttiin ja usko lopahti”

© Kuva: fiba.com

Susijengi koki sydäntä särkevän 75-77-jatkoaikatappion Venäjää vastaan tärkeässä MM-karsintaottelussa. Suomi piti peliä hallussaan aina varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille saakka, mutta sitten ote lipsahti ratkaisevilla hetkillä.

Jatkoajalla Venäjä otti otteen pelistä, mutta Suomi pääsi kahden pisteen päähän, kun 20 sekuntia oli peliä jäljellä. Suomi ei onnistunut rikkomaan tilanteessa Venäjän pelaajia ja punapaidat pystyivät kuluttamaan kellon loppuun juhlien tärkeää voittoa.

– Yritettiin saada yksi träppi ja sen jälkeen rikkoa. Siinä tuli yksi liukastuminen jonka jälkeen juostiin perässä saamatta ketään kiinni, Susijengin valmentaja Jukka Toijala harmitteli ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi pysyi pelissä vahvan puolustuspelaamisensa ansiosta. Tasaviisikoin hyökätessä peli puuroutui ja Suomi joutui tekemään vaikeita ratkaisuja.

– Puolustus oli ihan ok tasolla, mutta hyökkäyksessä loppui ajoittain liike. Venäjä sai pelin juonesta kiinni toisen puoliajan levypallopelillä, Matti Nuutinen sanoi.

Suomi pääsi lähtemään päätösneljännekselle 10 pisteen johdossa ja kaikki näytti hyvältä reilut kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun Suomen johto oli jo 13 pistettä. Sen jälkeen Susijengi kuitenkin hakkasi päätään seinään ja sai ainoastaan yhden pelitilannekorin päätösneljänneksellä.

– Kun ei saatu helppoja koreja, niin turhauduttiin ja usko lopahti. Vapareilla pysyttiin mukana, Sasu Salin kommentoi.

Coach Toijala näki ottelun avaimet levypallopelissä.

– Puolustuspäässä toteutettiin tosi hyvin ja taisteltiin loppuun asti, mutta levypalloissa tuli väsy. Puolustuksellisesti ainoa miinus tuli toisella puoliajalla levypalloista, kun taas Venäjä sai hyökkäyslevypalloista lisää energiaa, Toijala aloitti.

– Hyökkäyksessä meillä on ongelmia tietyn näköisiä puolustuksia vastaan. Ne vaikeudet korostuivat tänään toisella puoliajalla. Valitettavasti emme saaneet palloa toimitettua oikeisiin paikkoihin.

MM-karsintaikkuna jatkuu Susijengin osalta jo maanantaina 3.12., kun Suomi matkustaa Bosnia-Hertsegovinan vieraaksi.

– Tällaisen pelin jälkeen jokaisella on hetki aikaa miettiä, että mitä voi tehdä paremmin. Meillä on vain toisemme, nyt vain pitää pysyä yhdessä ja jatkaa eteenpäin. Mietitään niitä asioita, joihin voidaan vaikuttaa, ja sitten keskitytään Bosnia-peliin, kapteeni Shawn Huff kommentoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote