Viime perjantaina Espoossa Venäjä kohosi yli kymmenen pisteen takamatkalta viime hetken voittoon Susijengiä vastaan. Susijengi imitoi temppua maanantai-iltana Zenicassa nousemalla kanveesista ja kohoamalla päätösjaksolla ilmiömäisesti 18 pisteen takaa 77-81 (50-31) -voittoon. Karsintalohko K:n viimeisen MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuussa.

Vielä seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua Susijengin nousu edes otteluun mukaan näytti maallikon silmin epätodennäköiseltä, sillä levypallopeliä ja pelitempoa hallinnut Bosnia oli uunottanut susipuolustusta kerta toisensa jälkeen ja sivaltanut pelitilanneheittonsa Zenica Arenan naruihin murhaavin prosentein.

Susijengi oli kuitenkin ottelun edetessä tehnyt hiljaista näkymätöntä parsimistyötä ja korjannut virheitään huolellisesti yksi kerrallaan säilyttäen luottamuksensa siihen, että joukkueen tiukkojen pelien kokemus kääntyisi vähitellen sen eduksi.

Bosnia johti vielä seitsemän minuuttia ennen pelin loppua turvallisissa lukemissa 67-51, jonka jälkeen heittopelinsä kanssa tuskaillut Sasu Salin (19/5/3 syöttöä/3 riistoa) onnistui kahdesti perättäin kaaren takaa. Salinin onnistumisten myötä kauhu hiipi bosnialaispelaajien kasvoille samalla, kun määrätietoinen susilauma haistoi veren.

Viimeisillä minuuteilla Bosnian joukkuehyökkäys sekosi täydellisesti. Vielä kaksi minuuttia ennen loppua Almir Hasandic (11/2) siirsi korillaan kotijoukkueen 77-73-johtoon, jonka jälkeen Petteri Koponen (18/2/4 syöttöä) löysi Jamar Wilsonin (15/1) korin alta. Pelin viimeisen minuutin käynnistyessä Sasu Salin haki rytmistä heiton Suomen vaihtopenkin edestä ja johdatti vieraat ensimmäistä kertaa pelissä johtoon lukemissa 77-78.

Bosnian päävalmentajan Vedran Bosnicin aikalisä ei auttanut. Susijengi puolusti kotijoukkueen kahdesti hätäiseen ratkaisuun ja pakotti bosnialaiset rikkomaan. Salin ja Shawn Huff (11/4) tekivät vuorenvarmaa työtä ja karistivat kotijoukkueen viimeiset voittohaveet.

Susijengi vei pelin päätösneljänneksen murhaavasti 14-36 ja koko ottelun 77-81 (50-31).