Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

Susijengi osoitti maanantai-iltana venymiskykynsä, kun se nousi viimeisellä neljänneksellä peräti 18 pisteen takaa-ajoasemasta 81–77-voittoon Bosnia-Hertsegovinasta. Tärkeä voitto piti joukkueen MM-kisahaaveet elossa ja panokset ovat tapissaan viimeiseen MM-karsintaikkunaan lähdettäessä.

K-lohkosta kisapaikan ovat lunastaneet jo Ranska ja Tshekki, mutta kolmannen paikan kohtalo ratkeaa helmikuussa, kun Suomi, Venäjä ja Bulgaria selvittävät paremmuutensa.

– Fanit ovat olleet ilahduttavan varhaisin liikkeellä, mutta lipunmyynnissä on nähtävissä selkeä piikki maanantain Bosnia-ottelun jälkeen. Upeaa, että Susijengi on saamassa viimeiseen kotiotteluun jälleen elintärkeän 6. pelaajan tuen, kiittelee Koripalloliiton tapahtuma- ja elämysjohtaja Mika Mäkelä liiton tiedotteessa.

MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenan myynnissä oleva kapasiteetti on noin 7000 katsojaa sisältäen noin tuhat aitiopaikkaa. Viime perjantaina Areenalla pelattu Venäjä-ottelu myytiin loppuun viisi viikkoa ennen ottelua.

– Myyntiin on nyt vapautettu kaikki liput, joita tässä vaiheessa on mahdollista myydä. Sääntömääräisistä kiintiöistä saattaa vielä vapautua yksittäisiä lippuja, joista tiedotetaan Susijengin sosiaalisessa mediassa, Mäkelä kertoo.