BC Nokia ei antanut Kouvoille mahdollisuuksia

BC Nokia on osoittautumassa tällä kaudella hankalaksi vastustajaksi Kouvolan Kouvoille. Kotijoukkue kaatui Jatke Areenalla koriluvuin 79–96 (46–42).

Nokialaiset veivät myös joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista nimiinsä.

– Ensimmäinen viisi minuuttia, niin annoimme Kouvoille 21 pistettä. Suurin osa tuli meidän huonoista heitoista tai menetyksistä. Siinä vaiheessa meidän nuori takamies (Jalek Felton) ei varmasti näyttänyt kellekään miltään lupaukselta. Sitten taas välillä hän todella näytti osaamistaan, BC Nokian luotsi Ville Tuominen pohti Korisliigan sivuilla.

– On tämä vielä meiltä aikamoista vuoristorataa, mutta olen tyytyväinen, että saimme nostettua puolustuksemme intensiteettiä ja sitä kautta onnistuimme kääntämään pelin voitoksi.

Ensimmäisellä puoliajalla Kouvot määräsi kamppailun tahdin. Parhaimmillaan hyvin iloista heittopeliä esittänyt kotijoukkue johti 13 pisteellä. BC Nokia roikkui kuitenkin iskuetäisyydellä pelintekijä Jalek Feltonin ja Juan Davis Jr.:n tehoilla.

Kolmas jakso oli pitkään tasainen ja Kouvojen niukka johto säilyi sitkeästi. Ottelun käännekohta osui kolmannen neljänneksen lopulle, kun Kouvot marssitti parketille viisi nuorta kotimaista pelaajaa, joista vanhin oli 22-vuotias Tuomas Hirvonen. BC Nokia kohteli nuorta viisikkoa tylysti, sillä seuraavat kaksi minuuttia meni vierasjoukkueelle 9–0 ja nokialaisjoukkue otti ottelun tahtipuikon käsiinsä.

Tämän jälkeen Kouvoilla oli vaikeuksia saada jälleen pelirytmistä kiinni. Severi Kaukiainen teki Kouvojen seuraavan pelitilannekorin vasta, kun päätösneljännestä oli jäljellä enää reilu kuusi minuuttia. Samaan aikaan BC Nokia ehti kasvattaa jo vierasvoittoon riittävän pistesaldon.

– Meidän on nyt saatava joukkueelle yhteisiä tapahtumia ja aktiviteetteja. Joukkueeseen on vähän syntynyt sellaisia pesäkkeitä. On armeijan pojat, pari kokeneempaa vahvistusta, pari tulokasvahvistusta ja sitten yksi Ville Kaunisto. Pitäisi saada nyt porukkaa yhteen. Onko se sitten keilausta tai escape roomia, en tiedä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi.

– Meillä on tässä sarjassa kolme joukkuetta, jotka on meitä selvästi kookkaampia paikoilla 3–5. Ne ovat KTP, Salo ja Nokia. Meidän rekordi heitä vastaan on nolla (voittoa) ja kahdeksan (tappiota). Tarttis tehdä jotain.

Kouvojen tehokkaimmat pelaajat olivat Jeremy Morgan (17/5/4s), Brian Asbury (15/5/3s) ja Kaukiainen (13/1/2s).

BC Nokialla riitti pelaajistossaan onnistujia. Vasta toisen ottelunsa Korisliigassa pelannut pelintekijä Jalek Felton (21/2/6s) näytti, etteivät avausottelun 31 pistettä olleet vahinko. Monipuolinen Davis Jr. (19/12) jatkoi erinomaista suoritustasoaan. Kotimaisesta osastosta Niko Mattila (13/4/3s) ja Aleksi Kantonen (5/2/2s) olivat energisellä pelipäällä.

Kouvot pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Uudessakaupungissa. BC Nokia matkaa perjantaina Kotkaan.

Lähde: Korisliigan kotisivut