NBA-supertähden siirtovaatimus käynnisti hurjan huhumyllyn – siirto venymässä kesään?

© Kuva: Getty Images

NBA:n varsin rauhallisen siirtoikkunan suurin kohahdus nähtiin alkuviikosta, kun New Orleans Pelicansin tähti Anthony Davis ilmoitti haluavansa seurasta pois – ja mitä nopeammin, sitä parempi.

Davis on monien asiantuntijoiden arvioissa NBA:n top5-pelaaja ja siten erittäin haluttu mies. Davisin sopimus New Orleansin kanssa umpeutuu kesällä 2020 ja mikäli Pelicans haluaa saada miehestä jotain, joutuu se kauppaamaan hänet. NBA:n talven siirtoikkuna sulkeutuu helmikuun 7. päivä ja näillä näkymin Davis tulee olemaan osa Pelicans-joukkuetta loppukauden ajan.

Amerikkalaismedioiden mukaan erityisesti Los Angeles Lakers jahtaa tosissaan Davisia riveihinsä, mutta Pelicansin seurajohto on tiettävästi pitänyt puhelimensa kiinni eikä ole kuunnellut tarjouksia tähdestään. Syynä siihen on se, että kesällä seuroilla on enemmän liikkumavaraa ja siten Pelicansilla on mahdollisuus saada enemmän vastinetta Davisista. Pelicans saattaa istuttaa myös Davisia loppukauden penkillä, sillä hän on parhaillaan loukkaantuneena. Joukkueen menestysmahdollisuudet ovat vähäiset ja huono loppukausi auttaisi joukkueen mahdollisuuksia saada mahdollisimman aikainen varausvuoro, joka helpottaa sen uudelleenrakennusprojektia.

Esimerkiksi Boston Celtics ei voi talvella tehdä tarjousta Davisista NBA:n sopimussääntöjen takia, mutta kesällä Celtics pystyy pistämään pöydälle tarjouksen, joka sisältää pari huippupelaajaa sekä useita onnistuneilla kaupoilla hankittuja tulevaisuuden varausvuoroja. Boston ja Lakers eivät ole kuitenkaan ainoita, jotka havittelevat tähteä riveihinsä, vaan iso liuta seuroja aikoo tehdä parhaansa hankkiakseen 25-vuotiaan pelimiehen riveihinsä.