Espanjassa ja Puolassa nähtiin suomalaiskohtaamiset

© Kuva: fiba.com

Espanjan ja Puolan liigoissa nähtiin lauantaina suomalaiskohtaamiset. Espanjassa Sasu Salinin Malaga voitti dramaattisesti Erik Murphyn Manresan ja Puolassa Jukka Toijalan luotsaama Trefl Sopot kaatoi Carl Lindbomin Rosa Radomin.

Malagan pelit ovat viime aikoina tuoneet sydämentykytyksiä kotifaneille. Edellinen kotiottelu päättyi summeriheittoon Real Madridia vastaan ja sama lopputulema oli myös Manresaa vastaan 99-97 (46-45). Ryan Toolson toi kolmen pisteen heitollaan Manresan tasoihin viisi sekuntia ennen loppua, mutta Malaga käynnisti vielä nopean hyökkäyksen ja pallo päätyi Salinin ja Mathias Lessortin käsien kautta kulmaan Kyle Wiltjerille, jonka pitkä kakkonen irtosi kädestä juuri ennen summeria ja putosi pussin pohjalle lähettäen yli 7500-päisen yleisön ekstaasiin.

 

 

Salin heitti ottelussa yhdeksän pistettä ja otti neljä levypalloa. Murphy esiintyi niin ikään edukseen 12 pisteen ja kuuden levypallon saldolla. Malaga on sarjassa neljäntenä ja Manresa kahdeksantena.
Ottelutilastot

Puolassa Toijalan Trefl Sopot otti tärkeän 97-93 (47-49)-voiton Lindbomin Rosa Radomin kustannuksella. Lindbom kuului jälleen joukkueensa parhaimmistoon 15 pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä. Voitolla Sopot nousi pois jumbosijalta ollen nyt 15. ja Rosa Radom on muutaman pykälän korkeammalla sijalla 12.
Ottelutilastot

Wilson ja Kanervo voittoihin

Euroliigassa Petteri Koponen ja Bayern München kokivat 68-76 (37-38)-tappion Baskonian vieraana. Koposelle kertyi reilussa 13 minuutissa seitsemän pistettä, kaksi levypalloa ja syöttö. Tappiosta huolimatta Bayern on edelleen kiinni pudotuspelipaikassa ollen seitsemäs.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Jamar Wilsonin Lietkabelis kaatoi Prienun kotonaan 92-74 (46-34). Wilson auttoi joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, neljällä levypallolla ja kolmella syötöllä. Lietkabelis pitää sarjassa neljättä sijaa.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Antti Kanervon Stjarnan haki selvän 79-58 (36-30)-voiton Tindastollin vieraana. Kanervo maalasi tilastolakanalleen 11 pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Voitolla Stjarnan nousi sarjassa toiseksi.
Ottelutilastot

Suomalaisvalmentajille tappioita

Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim joutui tunnustamaan Würzburgin paremmakseen 87-75 (43-38)-lukemin. Tappiosta huolimatta Iisalo antoi omilleen tunnustusta.

– Olen erittäin tyytyväinen esitykseemme. Taistelimme 40 minuuttia ja annoimme kaikkemme. Ikävä kyllä se ei riittänyt tällä kertaa, mutta niin se joskus menee. Annoimme esityksellämme itsellemme mahdollisuuden voittaa, mutta menetimme lopussa liian monta kertaa pallon ja annoimme liikaa hyökkäyslevypalloja, Iisalo kommentoi Bundesliigan sivuilla Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Crailsheim on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg joutui taipumaan Limogesin vieraana 76-90 (29-49). Strasbourg on kuudentena.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin valmentama Racing sijoittui Luxemburgin liigan runkosarjassa viidenneksi ja ansaitsi näin paikan kuuden joukkueen ylemmässä loppusarjassa. Racing aloitti loppusarjan kotikentällään kärkijoukkue Etzellaa vastaan 76-85 (31-43)-tappiolla. Racing on ylemmässä loppusarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote