Suomalaislupauksen yliopisto eteni konferenssin välieriin

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin lopputurnaukset ovat pyörähtäneet käyntiin ja runkosarjat pelattu päätökseen. Tomas Murphyn Northeastern selvitti tiensä konferenssinsa välieriin, kun taas Remu Raitasen San Francisco hävisi puolivälierissä Pepperdinelle.

Tomas Murphy ja Northeastern selvitti itsensä CAA-konferenssin välieriin pieksemällä UNCW:n selvin numeroin 59-80 (28-39). Murphy pelasi ottelussa kymmenen minuuttia pussittaen neljä pistettä, hakien yhden levypallon ja tarjoillen yhden syötön.

Välierissä Northeastern saa ensi yönä vastaansa Charlestonin.

WCC-konferenssin lopputurnauksessa Remu Raitasen ja San Franciscon tie päättyi, kun tulikuumasti heittänyt Pepperdine pääsi yllättämään puolivälierissä 89-72 (42-34). Raitanen pelasi ottelussa yhdeksän minuuttia keräten tilastosarakkeeseensa kolme pistettä, kaksi levypalloa ja yhden torjunnan.

Raitanen pelasi kolmannella kaudellaan San Franciscossa keskimäärin 9,8 minuuttia ottelua kohden kirjaten 3,3 pistettä ja 1,7 levypalloa keskiarvoikseen. San Franciscolla on vielä realistiset mahdollisuudet tulla valituksi joko NCAA:n lopputurnaukseen tai NIT-turnaukseen.

Gustavsonin ja Valtosen runkosarjaottelut päätökseen

Andre Gustavsonin Richmond päätti runkosarjansa Atlantic 10 -konferenssissa tappioon, kun Davidson vei voiton niukasti 73-69 (32-36). Gustavson pelasi aloitusviisikossa 24 minuuttia tehtaillen 11 pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön ennen virhetilinsä täyttymistä.

Richmond lähtee keskiviikkona alkavaan konferenssin lopputurnaukseen yhdenneltätoista sijalta ja kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Fordhamin.

Elias Valtonen ja Arizona State päättivät Pac-12-konferenssissa runkosarjan voittoon viemällä pidemmän korren Arizonaa vastaan 72-64 (33-33). Valtonen käytti pelaamansa yhdeksän minuuttia hyvin keräten neljä levypalloa, yhden syötön ja yhden tärkeän torjunnan.

Arizona State sijoittui runkosarjassa toiseksi ja kohtaa konferenssin lopputurnauksen puolivälierissä torstaina joko UCLA:n tai Stanfordin.

Lassi Nikkarinen ja Montana Staten runkosarja Big Sky -konferenssissa sai päätöksensä, kun Portland State vei voiton nimiinsä loppunumeroin 80-84 (41-42). Nikkarinen jäi pisteittä pelaamassaan viidessä minuutissa.

Konferenssin lopputurnaukseen Montana State lähtee yhdeksänneltä sijalta ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella tiistaina North Dakotan.

Jaakkolan ja Niemisen kaudet ohitse

Tuukka Jaakkolan ja Cal Polyn kausi sai päätöksensä, kun UC Santa Barbara oli liian pala purtavaksi loppulukemin 92-82 (50-38). Jaakkola pelasi ottelussa kahdeksan minuuttia heittäen kolme pistettä ja kauhoen yhden levypallon.

Cal Poly ei päässyt Big West -konferenssin lopputurnaukseen sijoittuen viimeiseksi kahdella voitolla ja kolmellatoista tappiolla.

Jaakkola pelasi tulokaskaudellaan keskimäärin 13,7 minuuttia ottelua kohden 2,9 pisteen ja 2,3 levypallon keskiarvoilla.

Samuli Niemisen ja Stephen F. Austinin kausi sai päättyi 68-57 (34-30) -tappioon Sam Houston Statea vastaan. Nieminen pelasi 12 minuuttia hakien yhden levypallon.

Stephen F. Austin ei päässyt Southland-konferenssin lopputurnaukseen. Nieminen pelasi kolmannella kaudellaan keskimäärin 17,5 minuuttia ottelua kohden 2,3 pisteen ja 2,1 levypallon keskiarvoilla.

Hannes Pöllän ja Oklahoman runkosarja Big 12 -konferenssissa päättyi 53-68 (22-32) -tappioon Kansas Statea vastaan. Pöllä ei pelannut ottelussa.

Konferenssin lopputurnaukseen Oklahoma lähtee seitsemänneltä sijalta. Sooners kohtaa ensimmäisessä ottelussaan keskiviikkona West Virginian.

Shawn Hopkins valittiin konferenssinsa tähdistöön

NCAA:n kakkostasolla North Georgian Shawn Hopkins valittiin Peach Belt -konferenssin kolmanteen tähdistöjoukkueeseen. Seniorikauttaan pelaava Hopkins on tehnyt kaudella keskimäärin 16,1 pistettä ja 5,7 levypalloa ottelua kohden.

Lähde: Koripalloliiton tiedote