Oulun NMKY nujersi Kristikan miesten I divisioona A:n ratkaisevassa kohtaamisessa lukemin 100-107 (40-58) ja eteni viimeisenä joukkueena divisioonan välieriin.

Taisteluparin viides ratkaiseva puolivälierä päättyi vierasjoukkue Oulun voitonjuhlaan. Tasaväkisen ensimmäisen erän jälkeen hyökkäysvoimainen Oulu karkasi 18 pisteen johtoon ja puoliajalle mentiin lukemissa 40-58.

Viimeisellä neljänneksellä sisukas Kristika taisteli takaisin peliin mukaan ja nousi Joona Tuomalan kolmosella viiden pisteen päähän vain kahdeksan sekuntia ennen loppua. Pelikello kului kuitenkin loppuun turkulaisten kannalta liian nopeasti ja Oulu vei ratkaisevan voiton numeroin 100-107 lähettäen Kristikan kesälomalle.

Illan kamppailussa ahkerimmin sukkaa heiluttivat Oulun laiturikaksikko Jesse Räkköläinen (31/1) sekä Chrishon Briggs (42/11/5s), joka pussitti vapaaheittonsa 15/15. Turkulaisten riveistä yli 20 pisteen illan viettivät laituri Joona Tuomala (25/8) ja sentteri Mikael Aalto (23/12).

Miesten Divari-A:n välierät käynnistyvät tiistaina. Oulu saa vastaansa sarjakärki Lahti Basketballin ja toisessa otteluparissa kohtaavat LoKoKo Bisons ja HBA-Märsky.