16-vuotiaiden tyttöjen maaottelussa Suomi vei Liettuaa ensimmäisen neljänneksen kuin pässiä narussa, tasaisesti kaksi neljännestä, mutta lopussa liettualaiset kirmasivat ohitse. Liettua vei päätösneljänneksen 20-6 ja vei voiton niukasti loppunumeroin 62-59 (36-36).

– Puolustuksessa ja levypalloissa olimme hyviä kolme erää, mutta viimeisessä erässä ote herpaantui. Väsyneinä roikuimme liikaa omissa pelaajissa ja apupuolustus jäi puuttumaan, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomella on viikonlopun kahdessa ottelussa ollut peräti viisi pelaaja, jotka ovat tehneet maajoukkuedebyyttinsä. Lauantaina vuorossa oli Nella Toiviainen (2/1). Kokonaisuudessaan Liettuaa vastaan esiintyi viisi pelaajaa, jotka eivät olleet PM-kisoissa.

– Kyllä tämä tekee tästä entistä mielenkiintoisempaa, kun lähdetään seuraaviin otteluihin ja leireihin. Mimmit kilpailee tosissaan kisapaikasta, Räikkä myhäili.

Suomen ykkösnimiin kuuluivat jälleen Kati Ollilainen (15/2/3 syöttöä) ja perjantaiseen tapaan erinomaisesti esiintynyt Emilia Klemetti (11/6). Kiia Mäntylä (6/5) pelasi myös oivat minuutit, kuten myös perjantaisesta rutkasti parantanut Emmi Valtonen (9/0).