Suomen 20-vuotiaat naiset jatkavat B-divisioonan EM-kisoissa voittamattomana, kun Sudenpennut voitti ylivoimaisesti Romanian 45-91 (19-53). Suomi on nyt toisen kierroksen F-lohkon kärjessä vahvalla kiinnityksellä välieräpaikkaan.

Jälleen Sudenpennut ei jättänyt mahdollisuuksia vastustajalleen, kun jo puoliajalla peli oltiin käytännössä ratkaistu. Kolmen neljänneksen aikana Romania sai pyristeltyä vain 28 pistettä ja loppulukemat kaunisteltiin viimeisellä kymmenminuuttiselle.

– Olen ollut aika monessa suomalaisessa maajoukkueottelussa mukana joko katsomossa tai valmentamassa, mutta nyt olen aivan hämmästynyt, että mitä täällä tapahtuu ja millä tasolla tytöt pelaavat. Hatunnoston arvoinen suoritus kaikille niille, jotka ovat täällä mukana ja erityisesti näille pelaajille, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kun pitää pelata kovaa, fiksusti ja joukkueena, niin se on aivan mieletöntä, että miten tämä joukkue sen tekee. Kaikki täällä ovat hämmästyneitä. Aivan mieletöntä olla mukana tässä touhussa.

Täysin omalla tasollaan ottelussa oli Awak Kuier, joka väänsi komeat 24 pistettä, 8 levypalloa, 3 syöttöä ja 4 riistoa. Toisena kaksinumeroisille pistelukemille ylsi Lotta Vehka-aho (15/4), kun taas puolustuksessa loisti, jälleen kerran, Anna Kahelin (6/1/3 syöttöä).

– Vastustajalla näyttää olevan aina yksi hyvä takuri, joka tulee peliin hyvänä takurina, mutta lähtee huonona takurina, Salminen kehaisi Kahelinin puolustusta.

Suomi kohtaa Suomen aikaa kello 20:00 Turkin toisen kierroksen viimeisessä ottelussa.