Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

HBA-Märskyn sentteri Awak Kuier yllätti kuluvalla viikolla paljastamalla tulevat urasuunnitelmansa. Samalla hän palasi myös takaisin pelikentälle viime ottelun poissaolon jälkeen ja tilastoi illan ottelussa joukkueensa korkeimmat tulokset, 22 pistettä ja 12 levypalloa.

Kovasta suorituksesta huolimatta kotijoukkue Torpan Pojat vei ottelun nimiinsä luvuin 78–71. Voittajien tähtenä hääri totuttuun tapaan Villanovan yliopistossa koulittu yhdysvaltalaislaituri Alex Louin, joka keräsi saldokseen 26 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Illan toisessakin ottelussa koti oli kullan kallis, kun Tapiolan Honka lähetti vieraansa Forssan Alun paluumatkalle 70–57-tappion kanssa. Hongan rivistä näkyvimmin erottui laituri Chelsea Waters, joka keräsi 19 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Forssalaisten puolella sen sijaan ei meinattu saada palloa koriin millään. Joukkueen kollektiivinen kahden pisteen osumaprosentti jäi 37:ään ja kolmen pisteen prosentti 17:ään. Korkein pistesaldo oli sentteri Taru Tuukkasella, joka hänkin sai pisteitä aikaan vain 12.

– Siirtymähyökkäyksemme on yleensä iloista ja aggressiivista. Tänään se ei ollut sitä. Kenties keskittyminen oli jo alkavalla joululomalla, sillä meillä tuli menetyksiä, joita ei normaalisti tulisi, kommentoi Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku Koripalloliiton tiedotteessa.

Valmentajan mainitsemia menetyksiä forssalaisille kertyi ottelussa 21.