NBA on lähettänyt seuroille ehdotuksen 78 ottelun runkosarjasta. Ehdotukseen kuuluu myös kesken kauden pelattava turnaus sekä muutoksia pudotuspelijärjestelmään.

Uudistetussa sarjajärjestelmässä konferenssien 10 parasta joukkuetta pelaisivat play-in -turnauksen, jolla määriteltäisiin konferenssien seitsemännet ja kahdeksannet sijat.

Ehdotuksen mukaan joukkueet pelaisivat kahdeksan divisioonan sisäistä peliä 24.11.2021-11.12.2021 välisenä aikana.

Muutokset astuisivat voimaan kaudella 2021-22. Kuuden divisioonan voittajat ja kaksi villi kortti -joukkuetta etenevät puolivälieriin, jotka pelataan 13.-14.12. ja sitten välierät pelataan olisivat 16.12. ja finaali 18.12. Välierät ja finaalit pelattaisiin Las Vegasissa. Voittajajoukkueen pelaajat jakaisivat 15 miljoonan dollarin voittopotin ja valmentajat jakaisivat 1,5 miljoonan voittopotin.

Play-in -turnauksessa runkosarja loppuisi lauantaina keskiviikon sijaan. Konferenssien kuusi parasta etenisivät pudotuspeleihin. Sijoille 7-10 sijoittuvat joukkueet pudotuspelimuotoiset karsinnat. Runkosarjan seitsemäs kohtaisi kahdeksannen ja voittaja pääsisi pudotuspeleihin. Yhdeksänneksi ja kymmenenneksi sijoittuvat kohtaisivat toisensa ja voittaja kohtaisi toisen ottelun häviäjän. Sen ottelun voittaja ottaisi viimeisen pudotuspelipaikan.