Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa on tällä viikolla alkanut konferenssiottelut, joissa Mikael Jantunen ja Utah karkasivat myöhään toisella puoliajalla Oregon Statelta Pac-12-konferenssin avauksessa. Ville Tahvanainen upotti taas 13 pistettä Bradleyn voitto-ottelussa.

Utah pääsi puoliajalle johdossa ja sai kaikki mahdollisuudet venyttää ero yli kymmeneen pisteen, mutta onnistui siinä vasta toisen puoliajan viimeisen kuuden minuutin aikana. Lopulta Utah avasi konferenssipelinsä Oregon Statesta 69-81 (32-39).

Vahvaa tulokaskautta nuoressa Utahissa pelaava Jantunen rymisteli kahdeksan pistettä, viisi levypalloa, yhden riiston ja torjunnan pelaamassaan 18 minuutissa. Pelitilanneheittonsa suomalainen säkitti puhtaasti kolme kolmesta ja molemmat vapaaheitoistaan.

Missouri Valley -konferenssin avausottelussa Ville Tahvanaisen edustama Bradley kellisti konferenssin hallitsevan mestarin Draken 72-80 (37-41). Bradleyn voiton avain oli kalkkiviivojen 10-0-juoksu, joka käänsi pelin lopullisesti Bravesille.

Tahvanainen toi penkiltä skorausvoimaa 13 pisteen ja neljän levypallon tilastoilla 22 minuutissa. Tahvanainen heitti pelitilanneheittonsa 5/7, joista kolmoset 3/5.

Gustavson ja Richmond avausvoittoon kivenkovassa Atlantic 10:ssä

Atlantic 10 -konferenssin avausottelussaan Andre Gustavsonin edustama Richmond jyrän alle jäi Saint Joseph´s loppunumeroin 52-84 (23-44). Gustavson jäi pisteittä 26 minuutissa, mutta repi viisi levypalloa ja riisti kahdesti.

Hannes Pöllän edustaman UT Martinin toisen puoliajan kiri jäi tyngäksi Ohio Valley -konferenssin avausottelussa Murray Statea vastaan 76-89 (33-48). Pöllän saldo aloitusviisikossa oli yhdeksän peliminuuttia, neljä pistettä, kaksi levypalloa ja yksi torjunta.

WCC:ssä Saint Mary’s aiheutti konferenssiavauksessa tappion Remu Raitasen edustamalle San Franciscolle 69-58 (36-28). Raitainen jäi pisteittä pelaamassaan kolmessa minuutissa.