Florida Atlanticia edustava Lotta Vehka-aho näytti kyntensä C-USA-konferenssin kamppailussa Ricea vastaan tehtaillen kauden parhaansa 28 pistettä. Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech puolestaan kaatoi kivenkovassa ACC-konferenssissa korkealle rankatun Florida Staten.

Vehka-aho syttyi loistovireeseen ja laittoi tulokaskauden piste-ennätyksensä uusiksi tehtailemalla hurjat 28 pistettä Ricea vastaan. Suomalaistulokas johdatti joukkuettaan täydet 40 minuuttia ja pussitti pelitilanneheittonsa sisään 11/19 mukaan lukien neljä kolmen pisteen heittoa. Vehka-aho repi lisäksi viisi levypalloa, jakoi kolme syöttöä sekä riisti peräti neljästi.

Florida Atlantic joutui kuitenkin myöntymään tappioon, kun vieraat pitivät johtoasemastaan kiinni ja sinetöivät voiton numeroin 78-69 (36-31).

Lahtisen Georgia Tech ryösti jälleen kovan päänahan nujertaessaan 11. sijoitetun Florida Staten tämän kotihallissa numeroin 67-52 (28-24). Voitto oli Georgia Techille jo kolmas kovatasoisessa ACC-konferenssissa. Lahtinen tilastoi ottelussa neljä pistettä ja neljä levypalloa 22 minuutin aikana.

Mäkelä ja Vaalavirta pirteässä vireessä

Sini Mäkelän ja Tuuli Mennan Manhattan jatkoi voittokulkuaan MAAC-konferenssissa hakien vierasvoiton Saint Peters’sistä. Manhattan onnistui pitämään hyvästä heittopelistä tunnetun vastustajansa aisoissa ja löi kotijoukkueen lopulta selkeällä erolla lukemin 85-52 (38-25).

Mäkelä vastasi 17 peliminuutissa yhdeksästä pisteestä pelitilanneheitoin 4/5, kolmesta levypallosta, yhdestä syötöstä sekä torjunnasta. Menna puolestaan viimeisteli seitsemässä minuutissa neljä pistettä, kolme levypalloa sekä riiston.

Kia Vaalavirta oli mainiolla pelipäällä Loyola Marymountia vastaan, mutta San Francisco joutui taipumaan neljänteen peräkkäiseen WCC-tappioonsa numeroin 69-76 (32-33). 36 minuuttia viisikossa urakoinut Vaalavirta upotti 10 pistettä, tarjoili huikeat seitsemän syöttöä sekä riisti ja torjui kertaalleen.

Anna Kahelin pääsi juhlimaan tulokaskautensa toista America East-konferenssivoittoa, kun Maine päihitti New Hampshiren kotonaan lukemin 50-67 (19-22). Kahelin pussitti neljä pistettä, kahmi yhden levypallon sekä tarjoili yhden syötön 17 minuutin parkettikomennuksen aikana.

Rokkasen Toledo katkaisi Buffalon voittoputken

Sara Rokkasen Toledo puski vakuuttavaan avausvoittoon MAC-konferenssissa selättämällä seitsemän ottelun voittoputkessa porskuttaneen Buffalon lukemin 59-71 (26-42). Rokkasen käsi kävi kuumana heti ottelun alussa tämän pussittaessa kuusi pistettä kolmoskaaren takaa ja vauhdittaessa Toledon karkumatkaa. Kaikkiaan senior-pelaaja uurasti avausviisikossa 26 minuuttia ja tehtaili pisteiden lisäksi neljä levypalloa sekä yhden syötön.

Nenna Lindströmin tähdittämän Libertyn kuuden ottelun voittoputki napsahti poikki, kun FGCU taisteli kotikentällään kamppailusta voiton lukemin 57-64 (22-28). Lindström ehti neljässä peliminuutissaan kauhoa yhden levypallon sekä riistää kertaalleen.

Dayton väänsi voiton Marika Korpisen George Masonista Atlantic 10-kamppailussa. Masonin kiri jäi neljän pisteen päähän ja joukkue kaatui lopulta numeroin 55-59 (18-20). Korpinen kirjasi kuudessa minuutissa yhden levypallon sekä syöttöpisteen.

Ella Väätäsen ja Long Islandin tappiollinen kausi sai jatkoa, kun St. Francis vei NEC-konferenssissa Brooklynin paikalliskamppailun nimiinsä lukemin 63-88 (34-48). Väätänen aloitti viisikossa, mutta pelasi vain kuusi minuuttia kirjauttaen kaksi pistettä.