Lahti Basketball ja Ura Basket eGame Stars ovat Korisliigan playoff-viivan alapuolisista joukkueista korkeimmalla. Tasapisteissä olleiden joukkueiden keskinäinen kohtaaminen ratkesi Lahdelle. Johtoasema vaihteli ottelun aikana puolelta toiselle, mutta lopulta vierasjoukkue vei sarjapisteet 73–81-tuloksella.

Tilannetta lukevia hyökkääjiä löytyi kummaltakin puolelta. Molempien joukkueiden pistekuninkaat tulivat nimittäin peliin penkiltä. Lahden Devante Wallace takoi 18 ja Uran Tre’Shaun Fletcher puolestaan 21.

Lahden kokenut laituri Vesa Mäkäläinen ilmaisi ottelun jälkeen huolensa Uran onnistumisista.

– Saimme hyvän alun peliin, mutta en tiedä, mitä sen jälkeen tapahtui. Ura sai otteen pelistä ja vei ensimmäisen jakson 24­–17. Toisella jaksolla otimme itseämme niskasta kiinni. Olemme sellainen joukkue, että kun ryhdymme puolustamaan, niin hyökkäys alkaa sujua myös, Mäkäläinen totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Uran Ville Hänninen laittoi loppunumerot lähinnä Lahden ottelun lopussa tulleiden onnistumisten piikkiin.

– Pääsimme lopussa vielä otteluun mukaan ja tasoihin, mutta sitten Tuomas Hirvonen laittoi pari kovaa kolmosta sisään, emmekä saaneet Lahtea enää kiinni, Hänninen sanoi.

Lahden sarjapisteet ovat nyt 22 ja Uran 20. Matka playoff-viivan päälle ei ole millään mittarilla mahdoton, sillä kahdeksannella sijalla olevalla Kouvoilla on hallussaan vain 24 pistettä.