SIG Strasbourgin kanssa jatkosopimuksen tehnyt Lassi Tuovi viettää parhaillaan kesää Suomessa. Tuovi pääsee ensimmäistä kertaa aloittamaan kauden Strasbourgin päävalmentaja ja aikoo laittaa joukkueen uusiksi.

Tuovi nousi keväällä Strasbourgin ykkösvalmentajaksi, kun pitkäaikainen päävalmentaja Vincent Collet sai lähteä pettymyksellisen kauden jälkeen. Täksi kaudeksi Tuovi pääsee rakentamaan omanlaisensa joukkueen ja muutoksia on luvassa.

– Pääsemme kasaamaan joukkueen puhtaalta pöydältä. Viime kauden joukkueesta ainoastaan muutama pelaaja korkeintaan jatkaa tulevalle kaudelle. Siinä on haasteensa, mutta ainakin saa itse valita pelaajansa, Tuovi kertoo Namika Lappeenrannan kotisivujen haastattelussa.

Ranskassa koronapandemia keskeytti kauden eikä kautta jatkettu enää. Koronapandemia aiheuttaa haasteita myös kesän suunnitteluun.

– Kauden aloitusajankohta on vielä hämärän peitossa. Sen takia esimerkiksi harjoituskauden suunnittelu on vielä hyvin hankalaa.

Kesän Tuovi aikoo viettää vielä Suomessa ja palaa takaisin Ranskaan heinä-elokuun vaihteessa.

– Kevät oli kieltämättä mielenkiintoinen kokemus. Kausi keskeytettiin ja kotiolot tulivat tutuiksi. Samalla tietysti allekirjoitin kahden vuoden jatkosopimuksen Strasbourgiin ja välittömästi alkoikin tulevan suunnittelu. Kesä sujuu nyt taas Helsingissä, kun maajoukkueen Open Gym -harjoittelu on jo pyörähtänyt käyntiin.