Susiladiesin viimeisissä EM-karsinnoissa kapteeniksi valittu Sofia Pelander, 28, siirtyy tulevaksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavaan Herner TC:hen. Pelander on viihtynyt viimeiset viisi kautta Ruotsin pääsarjassa.

Pelanderin viisivuotisesta länsinaapuripätkästä neljä ensimmäistä vuotta kuluivat Norrköping Dolphinsissa, jossa hän pääsi pelaamaan opiskelujen ohella. Valmistuttuaan yliopistosta Pelander siirtyi ruotsalaiseen huippujoukkueeseen A3 Basket Uumajaan, jossa hän pääsi pelaamaan Ruotsin pääsarjan lisäksi EuroCupia.

– Olen edelleen kiitollinen Norrköping Dolphinsille, että he tukivat minua nämä kaikki vuodet ja antoivat mahdollisuuden pelata korkeatasoista koripalloa opiskelujen lisäksi. Suuri käännekohta oli vuosi sitten, kun valmistuin. Sen jälkeen pystyin vihdoin keskittymään kokonaan koripalloon ja seuraamaan unelmiani, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, Pelander sanoo Hernerin tiedotteessa Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Tilastollisesti Pelander tehtaili EuroCupissa 9,5 pistettä ja 5,3 levypalloa, kun taas Ruotsin pääsarjassa tilastot olivat 6,9 pistettä ja 5,9 levypalloa.

Pelander sai viime marraskuun EM-karsinnoissa suuren kunnian, kun hänet valittiin Susiladiesin kapteeniksi.

– Taisin alkaa itkemään, kun valmentaja soitti ja kysyi. Se taitaa olla yksi suurimmista palkinnoista, mitä uran aikana voi saada.

Herner TC voitti sekä Bundesliigan että Saksan cupin kaudella 2018/19. Molemmat tittelit olivat seurahistorian ensimmäiset.

– Joukkue on täysin ammattimainen, treenaa kovaa ja seura pitää hyvää huolta pelaajistaan. Minun on ehdottomasti aika kokeilla jotain uutta ja Saksan liigan on erittäin kilpailukykyinen.

Pelander on Salon Vilppaan kasvatti, joka voitti naisten Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon kaudella 2012/13 Turun Riennon riveissä. Pelander on pukenut naisten maajoukkuepaidan urallaan yhteensä 35 kertaa.