Los Angeles Lakersin tähtipelaaja LeBron James on liittynyt osaksi Fenway Sports Groupia, joka omistaa muun muassa MLB:n Boston Red Soxin ja Englannin Valioliigan Liverpoolin. James omisti jo 2% Liverpoolista, mutta liittymällä FSG:hen hän lisää omistamaansa osaa.

Red Sox on yksi menestyneimpiä joukkueita baseballin historiassa. Joukkue on voittanut MLB:n mestaruuden yhdeksän kertaa, joista viimeisin on vuodelta 2018. Red Soxin arvon arvioidaan olevan yli kolme miljardia dollaria. Jamesin osa Red Soxin omistuksessa on täynnä ironiaa, sillä mies on ollut avoimesti Red Soxin pahimman kilpailijan, New York Yankeesin kannattaja.

– Red Sox on todella historiallinen seura. Me tiedämme mestaruuksista, joita joukkue on tuonut Bostoniin, legendaarisista pelaajista, jotka ovat pelanneet täällä ja siitä perinnöstä, jonka he tuovat, James sanoi tiistaisen ottelun jälkeen.

James on ollut avoin innokkuudestaan omistaa NBA-joukkue tulevaisuudessa. Nykyiset säännöt kieltävät pelaajan omistavan joukkueen NBA:ssa, mutta peliuran jälkeen on hyvin todennäköistä, että James nähdään omistajan roolissa.

– Olen aina sanonut, että minun tavoitteeni on omistaa NBA-joukkue. Minulla on paljon annettavaa tälle lajille. Tiedän, mitä tällä tasolla voittaminen vaatii. Osaan tunnistaa talentin ja tiedän miten johtaa yritystä, joten NBA-joukkueen omistaminen on yksi tavoitteistani. Se tapahtuu ennemmin kuin myöhemmin, James kertoi.

Forbesin mukaan James on tienannut yli miljardi dollaria uransa aikana, joten NBA-joukkueen omistaminen ei ole epärealistista. Forbes arvioi helmikuussa NBA-joukkueiden arvoja, joista pienin oli Memphis Grizzliesillä, jonka arvo oli 1,3 miljardilla dollarilla.