NBA:n siirtoikkuna sulkeutui torstaina yhdeksältä Suomen aikaan. Koronapandemiasta huolimatta siirtoikkunan viimeisenä päivänä nähtiin paljon kauppoja joukkueiden välillä.

Torstain ensimmäinen kauppa jäi myös päivän isoimmaksi, kun Chicago Bulls hankki Orlando Magicin tähtipelaajan Nikola Vucevicin. Vaihtokaupassa Bulls sai myös Al-Farouq Aminun ja Magic sai Wendell Carter Juniorin, Otto Porter Juniorin ja kaksi ensimmäisen kierroksen varausvuoroa. 30-vuotias montenegrolainen sentteri on tehnyt tällä kaudella 24,5 pistettä ja 11,8 levypalloa per ottelu. Itäisen konferenssin kymmenentenä oleva Bulls vahvisti avausviisikkoaan kaupalla oikein toden teolla.

Portland Trail Blazers vahvisti puolestaan takamiehistöään hankkimalla Norman Powellin Toronto Raptorsista. Raptors sai vaihtokaupassa Gary Trent Juniorin ja Rodney Hoodin. 27-vuotias Powell pelaa uransa parasta kautta tehden 19,6 pistettä ottelua kohden. Powellilla on tämän kauden jälkeen pelaajan optio sopimuksessa ja miehen oletettiin jättävän optio käyttämättä. Näin Raptors hankki pelaajasta kaiken mahdollisen hyödyn ennen kuin mies pääsee vapaille markkinoille. 22-vuotias Gary Trent Jr on Raptorsille mielenkiintoinen hankinta. Takamies pelaa uransa parasta kautta tehden 15 pistettä per ottelu, mutta Trent on rajoitettu vapaa agentti tämän kauden jälkeen. Rodney Hoodilla on puolestaan vaikea kausi alla. Urallaan mies on tehnyt 11,7 pistettä ottelua kohden, mutta tällä kaudella pisteitä on syntynyt 4,7 per ottelu.

Los Angeles Clippers ja Atlanta Hawks vaihtoivat pelinrakentajia keskenään, kun Rajon Rondo ja Lou Williams vaihtoivat seuroja. Clippersiin matkaava Rondo pelaa urakeskiarvoihinsa nähden heikkoa kautta, kun Rondo on tehnyt ainoastaan 3,9 pistettä ja 3,5 syöttöä per ottelu. Rondo tunnetaan hyvänä pelinrakentajana ja puolustajana. Williams on ollut myös odotettua vaisumpi tällä kaudella. Mies on tehnyt 12,1 pistettä per peli, mikä on kohtalainen summa, mutta viime kaudella mies teki 18,2 pistettä per ottelu. Hawks saa vaihtokaupassa Williamsin lisäksi kaksi toisen kierroksen varausvuoroa.

Orlando Magic jatkoi poistomyyntiään kauppaamalla Evan Fournierin Boston Celticsiin. Fournier on pelannut uran parasta kauttaan tehden 19,7 pistettä ottelua kohden. Magic saa vaihtokaupassa kaksi toisen kierroksen varausvuoroa sekä veteraanipelaaja Jeff Teaguen.

Magic kauppasi myös avoimesti siirtoa pyytäneen Aaron Gordonin. Gordonin ura jatkuu Denver Nuggetsissa, kun Magic saa kaupassa Gary Harrisin, RJ Hamptonin ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron. Gordon on tehnyt tällä kaudella 14,6 pistettä, 6,6 levypalloa ja 4,2 syöttöä. Gary Harrisin ura on ollut hiljaisessa laskussa muutaman viime vuoden aikana. RJ Hampton on puolestaan viime vuoden varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen varaus.

Miami Heat sai takamiehistöönsä vahvistusta hankkimalla Victor Oladipon Houston Rocketsista. Oladipo on tehnyt Rocketsissa tällä kaudella 21,2 pistettä per ottelu. Kaksinkertainen tähdistöottelupelaaja kaupattiin tällä kaudella jo toistamiseen, kun mies siirtyi aikaisemmin tällä kaudella Indiana Pacersista Houstoniin. Rockets sai kaupassa Kelly Olynykin, Avery Bradleyn ja oikeuden varausvuoron vaihtamiseen.