LeBron James oli kohun keskellä huhtikuun lopulla miehen kiistanalaisen twiitin vuoksi. LeBron Twiittasi kuvan poliisista, joka oli ampunut mustaihoisen teinin Ma’Khia Bryantin asevälikohtauksessa. Kuvan tekstiin LeBron kirjoitti ”Sinä olet seuraava” viitaten Derek Chauviniin, joka oli saanut aikaisemmin samana päivänä tuomion George Floydin tappamisesta. Kyseessä ollut poliisi oli tilanteessa ampumalla pelastanut toisen mustan teinin puukotukselta, minkä takia LeBronia kritisoitiin kuvan julkaisemisesta.

https://twitter.com/cleoworks1/status/1384982174517055490

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

James poisti twiittinsä nopeasti, jonka jälkeen mies twiittasi, että hän haluaa vain lisää vastuuvelvollisuutta. LeBron kertoi, että hänen twiittinsä ei ollut tarkoitus kohdistua vain yhteen poliisiin, vaan koko yhteiskuntaan.

LeBron James

@KingJames
I’m so damn tired of seeing Black people killed by police. I took the tweet down because its being used to create more hate -This isn’t about one officer. it’s about the entire system and they always use our words to create more racism. I am so desperate for more ACCOUNTABILITY

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

LeBronin selitykset menivät osittain kuuroille korville, kun kuvia miehen poistetusta twiitistä kiersi ympäri sosiaalista mediaa. Lukuisat poliitikot ottivat kantaa LeBronin twiittin kertoen, että se yllyttää ihmisiä polisiin kohdistuneeseen väkivaltaan. Jamesin twiitti päätyi kuulusteluun maan sisäisestä väkivallasta, kun senaattori John Kennedy toi jättimäisen kuvan LeBronin twiitistä mukaan istuntoon kysyen Yhdysvaltain turvallisuusviraston Alejandro Mayorkasilta, pitääkö hän twiittiä väkivaltaan yllyttävänä. Mayorkas kieltäytyi vastaamasta vedoten siihen, että tapauksesta on tutkinta käynnissä ja hän ei tiedä tapauksesta kaikkea tietoa. Mayorkas kertoi kuitenkin, että hän ei olisi itse julkaissut vastaavanlaista twiittiä.

John Kennedy

@SenJohnKennedy
When an Ohio officer used force to rescue a victim, NBA star LeBron James tweeted a picture, saying: “YOU’RE NEXT. #ACCOUNTABILITY.”

Do reactions like this encourage violent extremism?

Well, DHS Sec. Mayorkas said he wouldn’t have posted this. So there’s your answer.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.