Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

Madsen käytti jatko-optionsa seuran kanssa kesällä ja aloittaa nyt kolmannen kautensa latvialaisjoukkueessa.

– Muutama muukin joukkue oli kiinnostunut ja parilta taisi tulla paperilla tarjouskin, mutta päädyin siihen, että täällä jatkaminen on hyvä vaihtoehto. Täällä on vielä paljon keskeneräisiä hommia, Madsen kertoo jatkopäätöksestään Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaikka Madsen jatkaa, niin muuten joukkue on mennyt aika lailla uusiksi.

– Joukkue on muuttunut paljon ja minä olen ainoa avausviisikosta, joka jatkaa. Olemme lisänneet joukkueeseen Latvian parhaita pelaajia ja enemmän amerikkalaispelaajia. Emme ole ihan niin atleettinen joukkue kuin viime kaudella, mutta pelaamme kivaa korista. Tempoa ja heittovoimaa löytyy.

Madsen lähtee tulevaan kauteen vitospelaajana. Aiemmin hänet on nähty myös peliä levittävänä isona nelosena, joka pystyy ratkaisuihin myös kaukaa.

– Tämä on ensimmäinen kausi, jolloin pelaan pelkästään vitosta. Nykykoris on mennyt siihen suuntaan, että pitää olla liikkuva vitospaikan pelaaja eikä sellaisia mörssäreitä ole enää. Pelasin jo viime kaudella paljon sentterinä ja harjoituksissa olin pääasiassa sillä paikalla.

– Vitosena saa olla enemmän pelissä mukana sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Nelosena oli usein sellaista seisoskelua kaarella, mutta vitosena on enemmän hommia muun muassa palloskriinien kanssa.

Täysin vieras pelipaikka ei Madsenille ole. Muun muassa Susijengissä hän on viime aikoina pelannut pääsääntöisesti sentterinä.

– Tämä on mukavaa vaihtelua. Todennäköisesti jossain vaiheessa uraani sentteri olisi ollut minun paikkani joka tapauksessa, kun koris on menossa lajina siihen suuntaan. Peli muuttuu ja itse täytyy muuttua sen mukana. Se oli yksi syy miksi tein tänne myös jatkosopimuksen, että saan sillä pelipaikalla vastuuta ja pystyn kehittymään siinä.

VEF Riika osallistuu tällä kaudella Latvian liigan lisäksi Viron ja Latvian yhteisliigaan, Mestarien liigaan sekä Latvian cupiin. Tavoitteet ovat korkealla kauteen lähdettäessä.

– Viime kaudesta jäi aika paljon hampaankoloon Viron ja Latvian yhteisliigan osalta, kun hävisimme finaalissa. Mestarien liigassa olisi tärkeä päästä alkulohkosta jatkoon, kun lohkovaiheen pelit päättyvät jo loppuvuodesta. Sitten siinä on vielä Latvian cup uutena tällä kaudella. Ihan mielenkiintoinen kausi on tulossa ja mahdollisuus voittaa paljon asioita, mietiskelee Madsen.

Mestarien liigassa VEF Riika sai samaan lohkoonsa kreikkalaisen AEK:n, unkarilaisen Szombathelyn sekä italialaisen Trevison.

– Unkarin jengi on kasattu pitkälti heidän maajoukkuepelaajista, joita näimme kesällä Japanissa. AEK on kasannut ainakin paperilla taas aikamoista nippua. Treviso on myös hyvä joukkue. Meillä on kuitenkin mielestäni hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon.

Madsen odottaa innolla myös ensi kuussa alkavia MM-karsintoja Susijengin kanssa.

– Toivottavasti Tukholmaan ja Espooseen saadaan mahdollisimman paljon faneja kannustamaan, Madsen lähettää terveisensä Susijengin faneille.