Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

Kotijoukkue vei ottelun avausjakson nimiinsä. Erityisesti Tapiolan Hongasta siirtyneet Elina Aarninsalo ja Henna Sandvik olivat pelipäällä. Tauolle mentiin HBA:n johtaessa 19-16.

Toisella jaksolla vieraiden tuore ulkomaalaisvahvistus Alyesha Lovett kuritti kotijoukkuetta. EBT veikin jakson nimiinsä ja puoliajalle mentiin tasatilanteesta.

Kolmaskin jakso oli tasainen. Kotijoukkue sai onnistumisia laajalta rintamalta ja karkasi viimeiselle tauolle neljän pisteen etumatkalta.

Päätösjaksolla joukkueet tekivät pisteitä pitkään tasatahtiin ja ero pysyi neljässä pisteessä. EBT nousi ottelussa vielä pisteen päähän. Lopussa HBA:n kapteeni Kati Ollilainen astui kuitenkin isoon rooliin ja varmisti joukkueelleen voiton 82-78.

– Olen todella ylpeä joukkueestamme ja voitosta, se ei tullut helpolla. EBT pelasi hyvin ja vei liikaa levypalloja, mutta ajoittain saimme siihenkin parannusta. Saimme laajalla rintamalla ratkaisuja; tästä on hyvä jatkaa, Ollilainen totesi ottelun jälkeen.

Ollilainen oli hurjassa iskussa ja tilastoi melkein tripla-tuplan. Hänelle merkittiin 25 pistettä, 11 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Aarninsalo ja Sandvik upottivat molemmat 17 pistettä. Lovett upotti lopulta 28 pistettä. Venla Määttäselle kirjattiin tupla-tupla 18 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

– Oli kiva pelata ja yleisöäkin oli paikalla. HBA sai liikaa helppoja koreja, kun siirryimme huonosti puolustukseen, silti taistelimme loppuun asti. Amerikkalaispelaajamme tuli Suomeen vasta eilen, joten hyvä esitys häneltä, ja kun saamme lisää harjoituksi,a niin yhteispelimme varmaan parantuu, Määttänen totesi.