Korisliiga-voitot keskiviikkona Kouvoille, Kobrille ja Kauhajoelle, joka juhlisti samalla uutta kotihalliaan 2000 katsojan edessä.

Kauhajoki juhli uuden upean IKH Areenansa käyttöönottoa ja teki sen aiheeseen sopivin juhlallisuuksin. Kauhajoki nimittäin vei voiton ottelusta Salon Vilpasta vastaan 82–73.

Vielä kolmannella jaksolla näytti siltä, että Vilpas on pahasti niskan päällä. Kotijoukkue kuitenkin tasoitti juuri ennen viimeistä lyhyttä taukoa ottelun ja neljännellä jaksolla suoraan sanottuna dominoi peliä. Koko jälkimmäisellä puoliskolla Vilppaan pisteet jäivät vain 27:ään.

Kotijoukkueen vahvimpina ratkaisijoina nähtiin tänään Cameron Jones 20 pisteellä sekä Henri Kantonen 13 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Vilppaan riveistä edukseen erottui 11 pistettä tehnyt pelinjohtaja Perttu Blomgren erityisesti kovissa paikoissa ottamillaan merkittävillä kolmosilla, mutta korkeamman pistesaldon keräsi Isaiah Crawley, jolle merkittiin 15 pistettä ja 13 levypalloa.

Kouvot vei trillerin kalkkiviivoilla

Lahdessa saatiin nauttia melkoisesta jännitysnäytelmästä, kun isännät ja vieraaksi saapuneet Kouvot mittelivät sarjapisteistä jatkoajalle saakka. Lopulta kuitenkin kävi niin, että Lahti Basketball taipui Kouvoille 89–92.

Ottelun ratkaisija oli monessakin mielessä Deshon Taylor, joka pussitti ottelussa peräti 31 pistettä. Takamies myös osui ottelun kriittisistä viimeisistä vapaaheitoista ensimmäisen ja vei näin ollen Kouvot jatkoajan lopussa kolmen pisteen johtoon. Siitä huolimatta jälkimmäinen takamiehen yrityksistä meni ohi, ja sen ansiosta Lahden Arttu Saarijärvi ehti saada vielä viimeisellä sekunnilla tilaisuuden tasoittavaan kolmoseen. Yritys kuitenkin paukahti rautaan.

Lahden pistehirmu ottelussa oli Devon Thomas, jolle niitä merkittiin 27.

Pyrinnön myöhäinen kauden avaus päättyi kotitappioon

Tampereen Pyrintö oli toistaiseksi viimeinen joukkue, jonka miesten Korisliiga-kausi oli yhä avaamatta. Asia kuitenkin korjattiin kotiottelulla Kobria vastaan, joka isäntien ikäväksi päättyi Pyrinnön 76–90-tappioon. Kobrat sen sijaan on voittanut tähän mennessä kauden molemmat ottelunsa.

Kobrien korintekoa – ja kaikkia muitakin merkittävimpiä tilastokategorioita – ottelussa johti Kaelin KJ Jackson, jolle merkittiin 28 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kymmenen koriin johtavaa syöttöä. Lisäksi Jackson kunnostautui puolustuksessa riistämällä kahdesti ja torjumalla kerran. Takamiehen tehokkuuslukemaksi merkittiin järisyttävä 40.

Pyrinnön vahvimmat suoritukset nähtiin Daytone Jenningsiltä, jolle merkittiin 23 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote